By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ των απουσιών
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΜΠΑΣΚΕΤΠΑΟΚ

Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ των απουσιών

Τhessports
Last updated: 03/01/2023 21:23
Τhessports
Share
SHARE

Το πρώτο του παιχνίδι για το 2023 έδωσε σήμερα (3/1) ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος αντιμετώπισε την Ρίτας Βίλνιους στο πλαίσιο του πρώτου ματς των Play in του Basketball Champions League.

Δύσκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα απόψε για τον Δικέφαλο, διότι ηττήθηκε με σκορ 85-62 στη Λιθουανία, με τις απουσίες αλλά και τα ριμπάουντ να στοιχίζουν στο πρώτο ματς της σειράς.

Ο Άρης Λυκογιάννης είχε αρκετές απουσίες κι έτσι ήταν περιορισμένες οι επιλογές. Στο παρκέ, αρχικά, αγωνίστηκαν οι Ράιλι, Φράνκε, Σάιμπερτ, Σαλούστρος, Χρηστίδης.

Ο Δικέφαλος δεν πατούσε καλά στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, με την Ρίτας να παίρνει το προβάδισμα στο παιχνίδια (9-4). Με πέντε σερί πόντους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα (9-9) και να αναγκάσει τον Γκέντριους Ζιμπένας να πάρει τάιμ άουτ στα μισά του δεκαλέπτου.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να βρουν επιθετικές λύσεις μέσω του περιφερειακού σουτ, ωστόσο στα έξι πρώτα λεπτά είχαν 0/4, ενώ δυσκολεύονταν αρκετά κάτω από τη ρακέτα.

Η παραπάνω συνθήκη οδήγησε τους γηπεδούχους στο να πάρουν προβάδισμα επτά πόντων (23-16) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

 

Με φόρα μπήκε ο Δικέφαλος στην δεύτερη περίοδο του αγώνα, με τον Νίκο Τσιακμά να «ρίχνεται» στην αναμέτρηση και να κάνει σπουδαίες ενέργειες. Το καλάθι του στο δεύτερο λεπτό του ματς έφερε την ομάδα του Λυκογιάννη σε απόσταση αναπνοής (25-23), αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ζητήσουν γρήγορα τάιμ άουτ.

Ντεμπούτο στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα έκανε ο 17χρονος Στράτος Καλλιοντζής, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στη θέση του Βασίλη Χρηστίδη. Πολύ χαμηλά ήταν τα ποσοστά του ΠΑΟΚ στο τρίποντο, έχοντας μόλις 2/12, ενώ έχασε αρκετές προσπάθειες κάτω από τη ρακέτα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας στο δίποντο στο 50%.

Μεγάλη «πληγή» για τον Δικέφαλο ήταν τα ριμπάουντ, διότι υστερούσε σημαντικά έναντι των γηπεδούχων. Στα πρώτα 20 λεπτά είχε 11 έναντι 23, που είχαν οι Λιθουανοί, κάτι που οδήγησε στο 46-32 του ημιχρόνου.

 

Η Ρίτας κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στην τρίτη περίοδο και να βάλει τις προϋποθέσεις για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει λύσεις με Τσιακμά, Ράιλι και Χαντς, ωστόσο η λιθουανική ομάδα ήταν ασταμάτητη.

Η διαφορά αύξησε αρκετά στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, με την Ρίτας να προηγείται με 65-44.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα, καθώς δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το εις βάρος του σκορ. Η Ρίτας κατέβασε ταχύτητα στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 85-62 και πλέον κοιτάζει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς απέναντι στους Λιθουανούς.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στο Παλατάκι την ερχόμενη Κυριακή (8/1) κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας για τη Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 46-32, 65-44, 85-62

 

 

Σχετικά άρθρα

Τo πάλεψε αλλά «λύγισε» στην παράταση ο ΠΑΟΚ
Το σκεπτικό του ΠΑΟΚ για την αύξηση των ομάδων στη Super League
Με απουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ
Παρουσίασε τη δεύτερη επετειακή του ο ΠΑΟΚ (pics)
Ώρα ημιτελικών στη GBL: Στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Με επιστροφή στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ: Η αποστολή!
Next Article Γκρέι: «Να σκοράρω στην Τούμπα και να κερδίσουμε!»

Τελευταία νέα

Γιοβάνοβιτς: «Θα είμαστε σοβαροί, όπως πάντα»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
28 May, 2026
Στον Ηρακλή ο Γιάννης Κόντης!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
28 May, 2026
«Ψωνίζει» από Ηρακλή ο Ολυμπιακός
SUPERLEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
28 May, 2026
Κοιτάει Κονσεϊσάο η Μπεσίκτας
ΔΙΕΘΝΗ
28 May, 2026
Follow US