Ποιος κερδίζει άραγε από τέτοιους αγώνες; Ποιος κερδίζει από παιχνίδια στα οποία ουσιαστικά η μία ομάδα δεν μπορεί να παίξει και η άλλη την χτυπάει όσο μπορεί στο πάτωμα;
Πριν από έναν μήνα (12 Οκτωβρίου), ήταν ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΜΕΝΤ για το πρωταθλημα των Κορασίδων, το οποίο έληξε με σκορ 88-2 υπέρ του ΠΑΟΚ με την ΜΕΝΤ να σκοράρει μόνο με δύο βολές! Σ΄ εκείνο το παιχνίδι η ΜΕΝΤ είχε κατέβει με 5-6 παίκτριες και κάποιες εξ αυτών ήταν στην κατώτερη ηλικιακά κατηγορία.
Τώρα, είχαμε το παιχνίδι Άρης – Ερμής Λαγκαδά, πάλι για το πρωτάθλημα κορασίδων, το οποίο έληξε με 84-11 και έγινε στο «Αλεξάνδρειο».
Ποιος κερδίζει από τέτοια παιχνίδια;
Η ΕΚΑΣΘ, που διοργανώνει ένα πρωτάθλημα – οπερέτα; Οι ομάδες που κερδίζουν και οι προπονητές τους, που γεμίζουν τα βιογραφικά τους με μεγάλες νίκες; Οι προπονητές των ομάδων, που ξεφτιλίζονται, που απλά δουλεύουν και κοουτσάρουν ομάδες, που δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι;
Ποιος ο λόγος να γίνεται τέτοιοι αγώνες; Ποιος ο λόγος να παίζουν στο πρωτάθλημα ομάδες που ξεφτιλίζουν το όνομά τους και το άθλημα; Ποιος ο λόγος για τις νικήτριες ομάδες, να σκοτώνουν και να ξεφτιλίζουν τον αντίπαλό τους;
Θα τους θυμήσουμε ότι και στον περίφημο αγώνα Ολυμπιακού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που οι Ρώσοι κατέβηκαν με παίκτες το 1996 στο ΣΕΦ γιατί οι άλλοι ήταν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, όταν έμειναν με τρεις στο παιχνίδι λόγω των φάουλ, ο Ιωαννίδης έβγαλε έναν παίκτη και έπαιξε με τέσσερις.
Για την ιστορία… (τα στοιχεία από το www.tsiotras.blogspot.gr)
Δεκάλεπτα: 13-4, 22-1, 19-5, 84-11
Διαιτητές: Αγραφιώτης Γρ.-Καρμπά
ΑΡΗΣ (Τζιότζιος-Κουλακιώτης): Σικαλίδου 14(2), Ανδρονιδάκη 3, Γιαννούσιου 12, Νιγδέλη 6, Χριστάκογλου 4, Μπουντούκα 7, Καλογρίδου 5, Θεοδώρου 4, Βαντσιούρη 29(1).
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Ευγενειάδης): Ραπτοπουλου 6(1), Ουσταμπασίδου, Κεφαλά 1, Παλλέντζα 2, Κότσιαρη, Δελησάββα 2, Αραμπατζή, Καπερώνη.