By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Το σκεπτικό του ΠΑΟΚ για την αύξηση των ομάδων στη Super League
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σκεπτικό του ΠΑΟΚ για την αύξηση των ομάδων στη Super League

Τhessports
Last updated: 28/05/2026 18:16
Τhessports
Share
SHARE

Χθες, Τετάρτη, στο Δ.Σ. της Super League συζητήθηκε η πρόταση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος στις 16.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν η ομάδα που «κατέβασε» τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά αυτή που την στήριξε, έχοντας μια σειρά από λόγους και επιχειρήματα για να την στηρίξει.

Αρχικά, από τον Δικέφαλο σημειώνουν ότι είναι πάντα με τους θεωρητικά μικρούς, προκειμένου να στηρίζονται και να είναι αυτάρκεις, τονίζοντας πως ακούν με «κατανόηση και ενδιαφέρον» τις επιθυμίες τους, αναφορικά με τις δομικές αλλαγές, και θεωρούν ότι οι απόψεις του θα πρέπει να είναι ισότιμες, με στόχο τα πρωταθλήματα να είναι ανταγωνιστικά.

Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» εκφράζουν τη θέση ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη γεωγραφική ισορροπία στο ελληνικό πρωτάθλημα, με γεμάτα γήπεδα, και πως αυτό έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτευχθεί με 16 ομάδες, κι εκπροσώπηση από πολλές περιοχές στη χώρα, αφού πιστεύουν πολύ στην ποδοσφαιρική αποκέντρωση.

Στον ΠΑΟΚ παράλληλα υπενθυμίζουν ότι αυτός ήταν που πρωτοστάτησε για να υπάρχει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στην έλευση ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την χρησιμοποίηση του VAR, αλλά και στο γεγονός ότι έφτασαν να υπάρχουν διαφορετικοί πρωταθλητές ανά σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι μάλιστα θεωρούν ότι το σημερινό σύστημα με Play Off και Play Out έχει αποτύχει στην πράξη, αφού υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να σκέφτονται και να αποφασίζουν σε πιο γκρουπ είναι καλύτερο για τους ίδιους να παίξουν, για τους δικούς τους λόγους.

Παράλληλα, σημειώνουν πως  ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει μια «καθαρή» κούρσα 30 αγώνων, στην οποία θα κρίνονται όλα, και σημειώνουν πως πλέον μπορεί να υποστηριχθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα 16 ομάδων.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται στο υπάρχον σύστημα, είναι ότι σχεδόν όλα κρίνονται τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τα σημαντικά παιχνίδια να γίνονται σε μόνο λίγες ημέρες.

Την περίοδο δηλαδή που οι ποδοσφαιριστές πλήττονται τόσο από φυσική, όσο και από τη συναισθηματική φόρτιση, μιας και οι σεζόν για τις ομάδες έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Έτσι, πολλές φορές κρίνονται στόχοι από συγκυρίες και τυχαία περιστατικά (π.χ. τραυματισμοί).

Από τον ΠΑΟΚ υπενθυμίζουν πως οι ευρωπαϊκοί αγώνες ξεκινούν νωρίς το καλοκαίρι, και σημειώνουν πως ο στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι οι ομάδες να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι στο οποίο δεν συμβάλλει το παρόν μοντέλο της Super League.

 

Σχετικά άρθρα

«Ψωνίζει» από Ηρακλή ο Ολυμπιακός
Σε καλό σημείο οι επαφές Άρη – Φούντα
Παρουσίασε τη δεύτερη επετειακή του ο ΠΑΟΚ (pics)
Ώρα ημιτελικών στη GBL: Στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ
«Μεγαθήρια» στο κυνήγι του Τζόλη
TAGGED:ΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Κοιτάει Κονσεϊσάο η Μπεσίκτας
Next Article «Ψωνίζει» από Ηρακλή ο Ολυμπιακός

Τελευταία νέα

Κοιτάει Κονσεϊσάο η Μπεσίκτας
ΔΙΕΘΝΗ
28 May, 2026
Με απουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
28 May, 2026
Στο «μάτι» της Λίβερπουλ ο Κουλιεράκης!
ΔΙΕΘΝΗ
28 May, 2026
Αθλητικές μεταδόσεις με… ΠΑΟΚ
MEDIA
28 May, 2026
Follow US