«Μόνο ο δικός μου κινητήρας χαλάει…»

94

Ο Λιούις Χάμιλτον αρχίζει να πιστεύει ότι κάποιος του κάνει σαμποτάζ. Ο Βρετανός πιλότος εγκατέλειψε στον 41ο γύρο του γκραν πρι της Μαλαισίας, όταν ο κινητήρας της Mercedes σταμάτησε… «Όχι, όχι, όχι!» φώναζε ο Χάμιλτον από την ενδοεπικοινωνία, ενώ ο Γερμανός «ομόσταυλός» του και πρωτοπόρος στην κατάταξη των οδηγών, Νίκο Ρόσμπεργκ, τερμάτισε τρίτος και αύξησε στους 23 βαθμούς το προβάδισμά του από τον Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον δήλωσε απογοητευμένος: «Πρέπει να προχωρήσω. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν οκτώ μονοθέσια με κινητήρες Mercedes και μόνο οι δικοί μου κινητήρες είναι αυτοί που παρουσιάζουν πρόβλημα. Κάτι δεν μοιάζει σωστό. Ήταν ένας εντελώς καινούριος κινητήρας … είναι αυτό που είναι. Είναι απλά περίεργο, υπάρχουν κάπου 43 κινητήρες για τη Mercedes και μόνο ο δικός μου έσπασε. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω καν αν το μονοθέσιό μου θα τα καταφέρει. Ξέρω ότι το έχουμε μέσα μας, αλλά ποιος ξέρει τι πρόκειται να κάνουν οι επόμενοι κινητήρες που θα έχω».

Ο Βρετανός ζήτησε εξηγήσεις από τη Mercedes: «Η ερώτησή μου είναι προς τη Mercedes. Έχουμε κατασκευάσει τόσους πολλούς κινητήρες για οδηγούς, αλλά οι δικοί μου είναι οι μόνοι που χαλάνε φέτος. Κάποιος πρέπει να μου δώσει απαντήσεις, γιατί αυτό είναι απαράδεκτο. Δίνουμε μάχη για το πρωτάθλημα και μόνο οι κινητήρες μου χαλάνε. Αυτό δεν μου “κάθεται” καλά. Θα προσπαθήσω να συνέλθω και να ανασυνταχθώ για το ιαπωνικό γκραν πρι. Κάποιος δεν θέλει να κατακτήσω το πρωτάθλημα φέτος, αλλά δεν θα τα παρατήσω. Θα συνεχίσω να πιέζω».

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Ο Ρικιάρντο άφησε στην δεύτερη θέση τον «Ολλανδό» ομόσταυλό του, Μαξ Φερστάπεν.