Έχει λίγο δρόμο για το 100%

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν, ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι ανέβασε σαφέστατα την ποιοτική του στάθμη. Αποκτήθηκαν ο Ζαμπά, ο Χατσερίδης, ο Βέρνμπλουμ, τρεις σαφέστατα πολύ ποιοτικοί παίκτες, ήρθαν ακόμη ο Ακπόμ, ο Καρέλης και ο Τόσκα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι έφυγαν ο Μακ, ο Κάμπος, ο Αζεβέδο και ο Κουλούρης, το ισοζύγιο είναι σαφέστατα θετικό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και δεν αλλάζει.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πάρει τον Μάρκοβιτς, που προφανώς δεν πολυήθελε ο Λουτσέσκου, κάποια στιγμή επιχείρησε να πάρει και τον Σρνα, αλλά αν και ήρθε εδώ, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.

Νομίζω ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις, είναι δύο λάθη του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι.

Δεξιός μπακ κοντά στο επίπεδο του Μάτος, που θα παίξει 10-15 ποιοτικούς αγώνες, όταν ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να λείψει, δεν υπάρχει. Στους δε εξτρέμ, υπάρχει σαφέστατα έλλειψη. Στον ΠΑΟΚ βαφτίστηκαν εξτρέμ ο Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί και ο Ουάρντα. Στην πραγματικότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, υπάρχουν δύο πραγματικοί εξτρέμ. Ο Λημνιός και ο Ζαμπά. Ούτε ο Καρέλης είναι εξτρέμ.

Μια ανισορροπία, λοιπόν, υπάρχει. Μόλις δύο εξτρέμ και πολλά επιθετικά χαφ, που βολεύονται στα άκρα, για να χωράνε στην 11άδα.

Αυτό το καλοκαίρι, έγινε επίσης μεγάλη συζήτηση για το πως γίνονται οι μεταγραφές.

Πρέπει να αποφασίζει για τα πάντα ο προπονητής ή μήπως η διοίκηση και η ιδιοκτησία πρέπει να έχουν άποψη στο ρόστερ.

Νομίζω, ότι η ισορροπία πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ο προπονητής είναι ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος, δεν είναι το αφεντικό, δουλεύει με το υλικό, που έχει στη διάθεσή του. Πιστεύει κανείς ότι τις μεταγραφές της Μπάγερν τις κάνει ο Κόβατς, της Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε και της Γιουβέντους ο Αλέγκρι;

Έχουμε δει προπονητές να αποφασίζουν για τα πάντα, να φεύγουν, και οι ομάδες να χρειάζονται αναδόμηση.

Από την άλλη, η ιδιοκτησία και η διοίκηση, σαφέστατα πρέπει να έχει άποψη, η ομάδα άλλωστε είναι δική της, θα πρέπει ωστόσο να βρίσκει την ισορροπία με τον προπονητή.

Αυτή τη στιγμή, αυτή η ισορροπία στον ΠΑΟΚ, νομίζω πως είναι κάπου στο 75%. Όταν φτάσει στο 100%, θα είναι τέλεια.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ;

*** Αυτή η στιγμή, ο ΠΑΟΚ έχει ένα ενεργό ρόστερ 19 παικτών συν τους τερματοφύλακες. Αυτοί είναι οι παίκτες, που υπό νορμάλ συνθήκες, θα έχουν χρόνο συμμετοχές.

*** Στους 19 δεν υπολογίζω τον Μαλεζά, τον Κίτσιου, που απ΄ ότι φαίνεται, θα πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα, για να πάρουν λεπτά συμμετοχής.

*** Είναι αρκετοί αυτοί οι 19 παίκτες για τις θέσεις για τους 20 αγώνες, που θα δώσει ο ΠΑΟΚ σε τρεις διοργανώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου; Είναι αρκετοί για τους συνολικά 28 αγώνες, που είχε το πρόγραμμα από τις 25 Ιουλίου ως τις 31 Δεκεμβρίου;

*** Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο.

(FORZA, 08/09)