Ήρθε η ώρα, να γίνουν όλοι μια καυτή ανάσα

Πρώτο δεδομένο: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Το είδαμε στα Γιάννενα, το είδαμε και στο Περιστέρι. Όποιος και να παίζει, ο ΠΑΟΚ είναι η ίδια ομάδα, παίζει την ίδια, καλή μπάλα. Κι έχει τον ίδιο χαρακτήρα. «Δεν έχετε καμιά τύχη». Αυτό φωνάζει ο ΠΑΟΚ στον εκάστοτε αντίπαλό του, όταν μπαίνει στο γήπεδο.

Κι ακόμη κι αν δεν το φωνάξει, το νιώθει από μόνος του ο αντίπαλός του.

Δεύτερο δεδομένο: Αυτός ο πολύ καλός ΠΑΟΚ, λοιπόν, αυτός ο ΠΑΟΚ με τη νοοτροπία του πρωταθλητή, είναι στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Είναι μέσα στους δύο στόχους του, και πολλοί, και όχι άδικα, τον θεωρούν «καυτό φαβορί» να τα πάρει όλα.

Τρίτο δεδομένο: Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως πάει να γίνει ο κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στους μέχρι τώρα κυρίαρχους. Δεν έχουν κανέναν λόγο να θέλουν έναν «ενοχλητικό» μέσα στα πόδια τους, που αντιλαμβάνονται ότι τους έχει του χεριού του. Γιατί είναι μεγάλο μέγεθος και έχει ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, λεφτά. Δεν έχει κανέναν τους ανάγκη.

Μένουν άλλα 10 παιχνίδια για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα κι άλλα 3 για να πάρει και το Κύπελλο.

Και τώρα θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Τώρα τα πράγματα έχουν σοβαρέψει.

Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα ο ΠΑΟΚ θα τους έχει όλους απέναντί του και θα πρέπει να έχει μάτια και στην πλάτη. Γιατί κατά βάθος τρέμουν έναν καινούριο, απρόβλεπτο παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη του στα χέρια του. Την ομάδα δεν πρέπει να τη φοβάται κανείς. Είναι πάρα πολύ καλή, μπορεί να τα καταφέρει.

Αυτό που απαιτείται, είναι η καθολική συσπείρωση. Είναι η εποχή που πρέπει να ζήσουμε το κλίμα των «21.300 διαρκείας του Ζαγοράκη».

Όλος ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ένα. Μια καυτή ανάσα, η λάβα, που θα τους παρασύρει όλους. Ο στόχος είναι μεγάλος κι αυτό, που χρόνια μάθαμε ως «κατεστημένο», δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ

••• Βλέπετε τί γίνεται γύρω – γύρω. Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή, δεν αρέσει. Ως ιδέα τους είναι αποκρουστική. Και προσπαθούν αφενός να δημιουργήσουν κλίμα, τώρα που η μάχη φουντώνει, κι αφετέρου να απαξιώσουν αυτό, που πάει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.

••• Ανακαλύπτουν «σκάνδαλα», εκεί που δεν υπάρχουν, όπως στα Γιάννενα, ειρωνεύονται την εξυγίανση, που τους έκοψε τα… μπερεκέτια, παίζουν πολύ τη διαιτησία, ως παράγοντα που δήθεν σπρώχνει τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γελάνε και τα τσιμέντα (μαζί μ΄ εκείνα τα παιδιά – εργαλεία, που πήγαν στα σπίτια τους).

••• Τα δίνουν όλα, με τα όπλα που ξέρουν.

(Από τη FORZA 10/02)