Ήταν μια βραδιά με μαθήματα

Ήταν μια βραδιά, που λογικά δύσκολα θα ξεχάσουμε… Θα έχουμε να θυμόμαστε τη μέρα που ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις συμπληγάδες και συνέχισε το δρόμο του.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην Ευρώπη, εξασφάλισε το μίνιμουμ της παρουσίας του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το απαραίτητο οξυγόνο του και θα συνεχίσει την προσπάθεια για να αγγίξει φέτος το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και χρόνο, για να κάνει τις κινήσεις που πρέπει και μέσα στο Σεπτέμβριο και να δούμε μια διαφορετική, μια πολύ καλύτερη ομάδα, στη σεζόν, που μόλις ξεκίνησε. Μια ομάδα, πολύ διαφορετική απ΄ αυτή που συνηθίσαμε στην τριετία των τίτλων.

Μια πρόγευση την πήραμε χθες, έστω κι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, με ομάδες ανέτοιμες.

Σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη τη σεζόν και ενδεχομένως και το ευρωπαϊκό του μέλλον, και να του ανοίξει μεγάλες πληγές, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο προετοιμασμένος και κόντεψε να διαλύσει μια ομάδα, που μπορεί να περνά τις δυσκολίες της, αλλά δεν παύει να είναι βαριά φανέλα.

Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, είδαμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Μια ομάδα που σφύζει από ενέργεια, βγάζει πάθος, βγάζει την ποιότητά της και κερδίζει μεγάλους αντιπάλους, σε παιχνίδια χωρίς αύριο. Αυτά, τα είδαμε. Μετά από μια δύσκολη μεταβατική χρονιά, φαίνεται πως πήραμε μια γεύση από την ομάδα, που προσπαθεί να φτιάξει (ανεπιτυχώς από πέρσι) ο Φερέιρα.

Παράλληλα, ήταν μια βραδιά, που πήραμε και μαθήματα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, προφανώς και δεν είναι ο πανάσχετος, που ο Σαββίδης κράτησε αναγκαστικά στον πάγκο, γιατί δε θέλει να του δώσει αποζημίωση. Είναι φανερό ότι έχει να δώσει πράγματα. Ας περιμένουμε.

Χθες είδαμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπάρχει και χωρίς τον Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ σαφέστατα μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο χωρίς τον Μάτος και χωρίς τον Βιεϊρίνια και ένα είναι βέβαιο. Είτε μείνουν, είτε φύγουν, η πορεία του δεν θα αλλάξει κι ακόμη κι αν φύγουν, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να καταστραφεί.

Το χθεσινό, ήταν ένα μάθημα για πολλούς, να μάθουν είναι ψύχραιμοι και να μην φέρνουν την καταστροφή.

Πάμε παρακάτω…