Δεν έχεις άλλη επιλογή. Συνεχίζεις…

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε. Αυτό που συνέβη τον τελευταίο μήνα, ήταν μια πραγματικά τεράστια ήττα. Τεράστια ήττα, γιατί έκανε ομάδα, πήγε να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά του το έκλεψαν και μάλιστα σε δύο πράξεις. Μία δεν ήταν αρκετή.

Είναι μεγάλη ήττα για τον ΠΑΟΚ, που έχασε ένα πρωτάθλημα, σε δύο παιχνίδια, στα οποία η Τούμπα ήταν πιο εκκλησία κι από την παρακείμενη Αγία Βαρβάρα.

Είναι μεγάλη ήττα, γιατί οι δύο βασικοί του αντίπαλοι, αρνήθηκαν να παίξουν στην Τούμπα και κατάφεραν να μην φταίνε αυτοί.

Και είναι μεγάλη ήττα, γιατί ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγώνα, για να αλλάξει αυτό το σαθρό οικοδόμημα του ποδοσφαίρου. Και άλλαξε. Αλλά «κατάλοιπα» πάντα μένουν, μέχρι να τα ξεριζώσεις όλα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο αγώνα για να γίνει πιο δίκαιο το πρωτάθλημα. Και έγινε, το παραδέχονται όλοι. Στην κρίσιμη στιγμή, όμως, μίλησαν τα «κατάλοιπα».

Στο κρίσιμο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ορίστηκε ο Αρετόπουλος. Τόσα και τόσα κουβαλά στην πλάτη του από εκείνη τη θλιβερή περίοδο. Του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία κι αυτός έκανε αυτό, που τόσο καλά ξέρει. Είναι μεγάλη ήττα για τον ΠΑΟΚ, που η νέα ΕΠΟ, η νέα ΚΕΔ, έστειλε αυτόν στην Τούμπα σ΄ αυτό το παιχνίδι. Η συνέχεια γνωστή…

Είναι επίσης ήττα για τον ΠΑΟΚ, που στο ακόμη πιο κρίσιμο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, έστειλαν στην Τούμπα τον Κομίνη. Είναι ο διαιτητής, που πήγε να του στερήσει πέρσι το Κύπελλο, όταν δεν έδωσε το πέναλτι του Σιμόες

στον Κρέσπο, που έγινε μπροστά στα μάτια του, πριν μετρήσει ο Καλφόγλου ένα γκολ οφσάιντ.

Δεν υπάρχουν πολλοί διαιτητές στην Ελλάδα, που στο 90’, όταν ο Βαρέλα θα πετύχαινε ένα κανονικό γκολ, που θα έδινε στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, θα το ακύρωναν «νταηλίκι» σαν οφσάιντ. Μέσα στην Τούμπα!

Ούτε στις εποχές της μεγάλης παράγκας, αυτά. Ο Κομίνης το ακύρωσε και την πλήρωσε ο ΠΑΟΚ.

Η ήττα για τον ΠΑΟΚ είναι πως στη νέα τάξη πραγμάτων, που είναι πιο κανονική από την προηγούμενη, στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, τον έριξαν σε λακκούβες.

Είναι δύσκολη αυτή η μάχη για να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο, αλλά σαν ΠΑΟΚ, δεν έχεις δεύτερη επιλογή.

Συνεχίζεις…

(FORZA, 31/03)