Δεν είναι κρυφά, αυτά που έρχονται…

Δεν πέρασε πολύς καιρός, από τότε που λέγαμε σ΄ αυτήν εδώ τη γωνιά, ότι αυτά που είδαμε μέχρι τώρα, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτά, που θα έρθουν την επόμενη χρονιά.

Και είναι πια ξεκάθαρο, ότι η ΦΙΦΑ δεν πρέπει να φύγει από την Αθήνα. Δεν έχουμε καμιά τύχη, αν αυτοί που ήρθαν εδώ για να εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποχωρήσουν. Το κατάλαβε πια κι ο τελευταίος.

Αυτά, που έγιναν μέσα στην εβδομάδα στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, πραγματικά είναι από τα… άγραφα. Διαβάσαμε στα ρεπορτάζ, ότι οι μισοί σύμβουλοι αποχώρησαν ύστερα από ένα sms, που πήραν και τους ζητούσε να σηκωθούν και να φύγουν. Οι πρόεδροι των Ενώσεων, δίνουν στον κάθε κακοπροαίρετο την ευκαιρία να πιστεύει ότι λειτουργούν σαν υπάλληλοι! Πως θα τους εμπιστευτείς; Μήπως παίρνουν κι άλλα sms;

Κι όλα αυτά, γιατί; Επειδή οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ δεν δέχτηκαν συζήτηση για την παραμονή του Περέιρα. Οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ κι ο Περέιρα, που ήρθαν στην Ελλάδα, επειδή κάποιοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι ο ΠΑΟΚ…

Υπάρχουν, λοιπόν, δυο ομάδες που δεν θέλουν τον Περέιρα. Ο ΠΑΟΚ μιλά πια ανοιχτά για «συμμάχους» και τα γεγονότα τον δικαιώνουν.

Και υπάρχουν πρόεδροι Ενώσεων, που λειτουργούν ως εκπρόσωποι αυτών των ομάδων στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Και είναι έτοιμοι να πάνε σε μεγάλες κόντρες για χάρη τους.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, θίχτηκε όταν ο Αυστριακός Χούμπελ, τα είπε έξω από τα δόντια και κατέστησε σαφές ότι «εμείς δεν είμαστε βλάκες». Κι πήρε να υπερασπίσει μια ομάδα, τη δική του, η οποία εκείνη την ώρα είχε άλλο εκπρόσωπο στο συμβούλιο.

Φαίνεται πως υπάρχει μια τάση να πολεμηθεί η «σχετική κανονικότητα», που έφεραν στο ποδόσφαιρο με την παρουσία τους, οι ξένοι επιτετραμένοι της ΦΙΦΑ και ο Περέιρα.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί, τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν υπήρχαν ξένοι «τοποτηρητές» στην ΕΠΟ, αν δεν υπήρχε ξένη ΚΕΔ, που δεν έδινε αναφορά ΠΟΥΘΕΝΑ.

Είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ θα δεχτεί μεγάλη πίεση την επόμενη σεζόν και γι΄ αυτόν είναι ευχής έργο, που υπάρχουν εδώ «ξένα μάτια».

Από την άλλη, βλέπει κανείς, ότι αναπτύσσεται γενικώς μια πολεμική εναντίον του πρωταθλητή, η προπαγάνδα, τα fake news, η προσπάθεια να προκληθεί εσωστρέφεια στον ΠΑΟΚ, δίνει και παίρνει.

Βλέπει κανείς ότι φέτος οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν γκέλες, όπως εκείνες του περσινού πρώτου γύρου και να γίνουν τα… τρένα του δευτέρου.

Βλέπει κανείς ότι παρά την δηλωμένη θέληση της απερχόμενης κυβέρνησης να προχωρήσει υποθέσεις, που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο, να μην έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Σε ΚΑΜΙΑ υπόθεση.

Καταλαβαίνει κανείς τι υπάρχει στον ορίζοντα…

ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

*** Γιατί η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θέλουν να φύγει ο Περέιρα; Τι ακριβώς τους ενοχλεί;

*** Ενοχλείται η ΑΕΚ, που άλλαξαν ρόλους για λόγους υγείας ο βοηθός διαιτητή με τον βοηθό VAR στον τελικό. ΟΚ. Και τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Που ενοχλήθηκε η ΑΕΚ; Έγινε κάτι στον τελικό;

*** Κι ο Ολυμπιακός γιατί δεν θέλει τον Περέιρα; Του έκανε κάτι;

*** Μήπως τελικά οι δυο τους δεν θέλουν τον Περέιρα, γιατί δεν θέλουν τους ξένους διαιτητές, που ο Περέιρα έφερε; Μήπως γιατί δεν τους αρέσουν οι πίνακες διαιτητές από τους οποίους λείπουν κάποια καλά παιδιά; Μήπως γιατί δεν είναι συνεργάσιμος;

*** Ρητορικές ερωτήσεις…