Δεν είναι ο γιαλός στραβός…

Ο ΠΑΟΚ έχασε χθες το βράδυ και τις τελευταίες του πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σήμερα είναι στο -10 από τον Ολυμπιακό, έχοντας χάσει δύο “εξάποντα” από τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στο γήπεδό του.

Μιλάμε για δύο παιχνίδια στην Τούμπα, που κρίθηκαν από μια στραβοκλοτσιά. Μια στραβοκλοτσιά του Γιαννούλη στις 23 Φεβρουαρίου, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη κι έκρινε το παιχνίδι, μια στραβοκλοτσιά του Βιεϊρίνια χθες, που έδωσε τη μπάλα στον Ολυμπιακό και το γκολ του Ελ Αράμπι (με το γόνατο…).

Ο Ολυμπιακός πήρε 6 βαθμούς από δυο στραβοκλοτσιές, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει το ένα παιχνίδι, αν μια στραβοκλοτσιά θα λειτουργούσε υπέρ του. Χθες για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός το δικό του λάθος το έκανε στο 95’, με τον Σα, αλλά ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Σήμερα οι δύο ομάδες θα ήταν μαζί στη βαθμολογία κι αν τους χώριζε κάτι, αυτό θα οφείλονταν στην επιτροπή – ανέκδοτο, με τους κουμπάρους και τους φίλους (και τους φίλους των φίλων) του Αυγενάκη.

Ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους από μια ομάδα, που κανείς δεν μπορεί να πει ότι φοβίζει, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν τόσο ξεκάθαρα καλύτερη.

Αν το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια μεμονωμένη κακή βραδιά, θα μπορούσε κανείς εύκολα να το καταπιεί. Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν. Διότι οι κακές βραδιές έχουν γίνει για τον ΠΑΟΚ μια “κανονικότητα” από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.

Την Παρασκευή ο ιδιοκτήτης κάλεσε τους ποδοσφαιριστές σε τηλεδιάσκεψη και τους είπε ότι αν καλύψουν το -7 θα πάρουν πριμ πρωταθλήματος. Χθες είδαμε μια ομάδα, που δεν έδειχνε να έχει καταλάβει ότι έπαιζε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Μάλλον η έκφραση “δεν έδειχνε να καταλάβει”, είναι λάθος. Μάλλον το πρόβλημα δεν είναι η αντίληψη των ποδοσφαιριστών.

Χθες ο ΠΑΟΚ έπαιζε ένα παιχνίδι – μισό πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους και δεν έκανε ούτε φάση σε 90 λεπτά! Έκανε μια στο 95’ από το λάθος του Σα.

Στο πρώτο ημίωρο, ο Ολυμπιακός είχε το κουμάντο στο παιχνίδι, δεν προηγήθηκε με τον λάθος του Πασχαλάκη, προηγήθηκε με το λάθος του Βιεϊρίνια κι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να πει “είμαι κι εγώ εδώ”.

Μια ομάδα χωρίς ενέργεια, χωρίς ιδέες, χωρίς την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία. Κι όλα αυτά, δεν τα είδαμε πρώτη φορά χθες.

Είναι πια φανερό ότι αν είναι κάτι στραβό, αυτός δεν είναι ο γιαλός…