Είναι κρίμα, πάρτε κανέναν παίκτη…

44

Πέρασε και το παιχνίδι με την Ίντερ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των φιλικών αγώνων. Ώρα για τα επίσημα.

Το συμπέρασμα μετά και το φιλικό με την Ίντερ, ήταν εύκολο και απλό : ¨Δεν κινδύνευσε ο ΠΑΟΚ”.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, σε πόσα παιχνίδια σ΄ αυτή τη σεζόν ο στόχος του ΠΑΟΚ θα είναι να μην κινδυνεύσει; Σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα; Θα είναι παραπάνω;

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει τους άλλους να κινδυνεύουν και σ΄ αυτό το κομμάτι υπάρχει ένα θέμα. Και το θέμα υπήρξε κυρίως στο φιλικό με την Ξάνθη, εκεί που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπει και να κάνει 10-15 τελικές για να βάλει 2 γκολ.

Υπό τον φόβο να γίνω κουραστικός, θα ξαναπώ ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περισσότερη ποιότητα και προσωπικότητα, γιατί αυτά του λείπουν. Δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια φιλικά, δεν θα είναι όλα εύκολα και ρόδινα. Το να μην κινδυνεύεις σε φιλικά με την ΚΠΡ, την Ξάνθη και την Ίντερ, είναι το μίνιμουμ, το ζητούμενο είναι να δημιουργείς και στο κομμάτι αυτό, ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία βάση, υπάρχει μια συμπαγής ομάδα, που μπορεί να αποκλείσει την Ζίμπρου, που μπορεί να κερδίσει την Καλλονή και μετά τον Πλατανιά. Είναι, όμως, μια ομάδα που χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και να πεις ότι πάνω σ΄ αυτήν θα χτίσεις, έτσι ώστε σε 1-2 χρόνια, να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τον Ολυμπιακό.

Αυτό το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ παίζει με τη φωτιά. Φτάσαμε δύο εβδομάδες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, και θεωρητικά ψάχνει ακόμη παίκτες. Τι θα βρεις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, είναι εύκολο να το καταλάβεις, αν κάνεις ένα φλας μπακ στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Και συνήθως αυτό που θα πάρεις θα το πληρώσεις ακριβότερα.

Είναι πραγματικά κρίμα, που βλέπεις μια ευκαιρία να πάει χαμένη και τον ΠΑΟΚ να μην ενισχύεται, όσο θα έπρεπε.

Στο τέλος, βέβαια, όλοι θα τα ρίξουν στον Σαββίδη. Όπως του τα ρίχνουν τώρα, που “έδωσε άκυρο για τον Αμπντούν επειδή έμαθε πως δεν είναι καλό παιδί”. Ναι, σοβαρά διαρρέονται αυτά!

Ο Σαββίδης δεν πρόκειται να απαντήσει, μάλλον δεν τον πολυνοιάζει κιόλας και η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη Μολδαβία με τον Σαλπιγγίδη αριστερό επιθετικό και μάλλον τον Τζαβέλλα στόπερ.

Αν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, Αναστασιάδης και Βρύζας, μπορούσαν να συνεννοηθούν λίγο καλύτερα στις μεταγραφές, τότε ίσως να μην έφταιγε τώρα ο Σαββίδης, που είτε “δε βάζει λεφτά” (αλλά δεν καταλαβαίνω πως για έναν 33χρονο αριστερό μπακ, όπως ο Ρατς, δίνει 600 χιλιάδες το χρόνο με κλειστό διετές!), είτε “ακούει πως οι παίκτες δεν είναι καλά παιδιά”.

Ακόμη κι έτσι, ο ΠΑΟΚ μπορεί στο τέλος να βγει 2ος. Αυτός, όμως, προφανώς δεν θα είναι ικανός λόγος για να τον κάνει να είναι καλά, γιατί κι ο Παναθηναϊκός φέτος 2ος βγήκε, αλλά δεν κέρδισε και τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλά τον Μάιο, μόνο αν δώσει την εντύπωση σε όλους, πως είναι θέμα χρόνου να προσπεράσει τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, του χρόνου θα επιστρέψει κι η ΑΕΚ. Και τότε μπορεί να είναι πράγματι επιτυχία η 2η θέση.