Είναι ο ΠΑΟΚ και πρέπει να γίνει καλά

Η πρώτη σειρά των αγώνων πέρασε, ήρθε η πρώτη διακοπή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Το πρωτάθλημα φουντώνει, για τον ΠΑΟΚ έρχεται μια σειρά τεσσάρων αγώνων, που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Ατρόμητος έξω, Άρης μέσα, ΑΕΚ έξω, Αστέρας Τρίπολης έξω.

Ας μη γελιόμαστε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι σε μία μεταβατική περίοδο, έχει να «χωνέψει» και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που τον πήγε πίσω, και αυτή η σειρά των αγώνων είναι πολύ επικίνδυνο. Σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά, όλοι καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Το γιατί δεν είναι καλά, είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται αγωνιστικά στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν παίζει καλά, έχει χάσει θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως για παράδειγμα η καλή αμυντική λειτουργία, έχει χάσει τη γρήγορη ανάπτυξη, τις υψηλές εντάσεις στο παιχνίδι του και την υψηλή αποτελεσματικότητα, μου φαίνεται πως λείπει κι εκείνο το σπινθηροβόλο βλέμμα από τους παίκτες του.

Ο Φερέιρα προσπαθεί να φέρει το ρόστερ στα μέτρα του, να το κάνει να παίξει αυτό, που θέλει, αυτό που έχει στο μυαλό του. Δεν προσαρμόστηκε αυτός στο ρόστερ του, προσπαθεί να προσαρμοστεί αυτό στις ιδέες του.

Αυτό μεσοπρόθεσμα μπορεί να είναι αποδοτικό. Μετά από καιρό, μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι μια καλύτερη από την περσινή, ομάδα. Βραχυπρόθεσμα, είναι προβληματικό.

Ο Πορτογάλος βρήκε μια σχετικά έτοιμη κατάσταση, προσπάθησε να την αλλάξει, σα να του ζήτησε κανείς να χτίσει κάτι καινούριο κι όχι να συντηρήσει και να εξελίξει κάτι έτοιμο και ήδη πολύ καλό.

Δεν ξέρω αν πραγματικά κάποιος του το ζήτησε!

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι ειδικός, ότι σ΄ αυτή τη φάση, αυτό το ρόστερ, δεν μπορεί να παίξει αυτό, που θέλει ο προπονητής. Θα μπορεί ενδεχομένως να το παίξει μετά από κάποιες εβδομάδες ή κάποιους μήνες. Το θέμα είναι, τι γίνεται μέχρι τότε.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και σ΄ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, που έρχονται μπορεί να χάσει περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα, που πρέπει να κερδίσει την Κυριακή. Την κάθε Κυριακή.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι προφανές ότι πρέπει να στηριχτεί, για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει.

Και για μένα, ένα κομμάτι της στήριξης, είναι να βοηθηθεί ώστε να καταλάβει ότι για τον ΠΑΟΚ όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα πράγμα.

Το πως θα κερδίσει την Κυριακή. Την κάθε Κυριακή. Όλα τα άλλα, είναι σχεδόν αδιάφορα ή έστω, ήσσονος σημασίας.