Εντάξει, φταίει ο Σαββίδης (αφού βολεύει)

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει από έναν ποδοσφαιρικό νάνο της Ευρώπης. Και το κακό είναι ότι με βάση την εικόνα της ομάδας, κανείς δεν μπορεί να πει ότι το αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση με εξαίρεση το δοκάρι του Κατσικά, που είναι από κόρνερ, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο. Άλλωστε ούτε στο φιλικό με την Ξάνθη έκανε φάση, ούτε στα άλλα φιλικά, αλλά όπως θα θυμάστε “ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε στα φιλικά”.

Αλλά αφήστε την ήττα στην άκρη. Αυτό το χωριό, η Τούμπα μπορεί να το κερδίσει 4-0 και να αποφύγει ο ΠΑΟΚ το κάζο του αιώνα (γιατί αυτό θα είναι, αν γίνει καμιά στραβή).

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ :

– έπαιξε με αριστερό εξτρέμ τον Σαλπιγγίδη, χωρίς να απουσιάζει κάποιος αριστερός εξτρέμ από την αποστολή

– έπαιξε με στόπερ τον Σκόνδρα και τον Κατσικά.

– όταν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι για να σκοράρει, έπαιξε με δεξί επιθετικό τον Φακούντο, που δεν πάει στη γραμμή ούτε για να πιεί νερό

– όταν χρειάστηκε έναν παίκτη να φέρει την μπάλα κοντά στην άλλη περιοχή, έπαιζε κάτι σαν οχτάρι ο Σπυρόπουλος.

Αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια άδεια ομάδα. Χωρίς παίκτες. Ή μάλλον, χωρίς τους παίκτες και την ποιότητα, που θα έπρεπε να έχει για να είναι ανταγωνιστικός, στο επίπεδο που θέλει.

Ξέρω ότι η πιο εύκολη διαπίστωση είναι πως “φταίει ο Σαββίδης” ή ότι “ο Σαββίδης δεν πληρώνει”.

Βασικά, η πρώτη ευθύνη του Σαββίδη, είναι που άφησε δύο χρόνια, όταν το χρήμα έρρεε, να του διαλύσουν την ομάδα.

Στην σημερινή κατάσταση, παίζεται το ποσοστό της ευθύνης του.

Το “ο Σαββίδης δεν πληρώνει”, είναι μια πολύ βολική διαπίστωση για πολλούς.

Η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ φέτος, ήταν ο 33χρονος Ρατς, με 600 χιλιάδες το χρόνο, που παίζει σε μία θέση, στην οποία ο ΠΑΟΚ είχε δύο (2) διεθνείς, Τζαβέλλα και Σπυρόπουλο. Πως προκύπτει, λοιπόν, ότι “ο Σαββίδης φταίει που δεν πληρώνει”;

Αφού δεν πληρώνει, γιατί πέταξαν 600 χιλιάρικα για έναν παίκτη σε θέση, που υπάρχουν ήδη δύο και δεν πήραν για παράδειγμα έναν στόπερ ή έναν αριστερό επιθετικό ή έναν δημιουργικό χαφ, εκεί που ο ΠΑΟΚ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα;

Γιατί το 10% του μπάτζετ ξοδεύτηκε για να πάρει ο ΠΑΟΚ τρίτο αριστερό μπακ κι όχι παίκτη σε θέση που δεν έχει κανέναν;

Φταίει ο Σαββίδης, που δεν πληρώνει, ε;

Όταν ο ένας κλείνει τον Ινσαουράλδε ή ο τον Αμπντούν ή τον Στοχ, κι ο άλλος διαφωνεί και θέλει Τζάνη ή Φερνάντεζ, τους οποίους δεν θέλει ο άλλος, εσάς μπορεί να σας φταίει ο Σαββίδης.

Όχι πως δεν φταίει, γιατί το αφεντικό αυτός είναι, αλλά όσο “θα φταίει ο Σαββίδης”, που μάλλον δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, θα ζείτε τέτοια πράγματα.

Δυστυχώς, το συμπέρασμα απ΄ όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι, είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει μικρύνει πολύ. Πάρα πολύ. Κι επειδή ο κόσμος δεν είναι ανόητος, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν, η πώληση των διαρκείας μιλάει από μόνη της.

Τη Ζίμπρου κατά 95% θα την περάσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την ομάδα που έχει φτιάξει, ένα είναι βέβαιο.

Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη κι όποιος περιμένει τις απογοητεύσεις, θα τις χωνέψει πιο εύκολα. Δεν θα πέφτει κάθε τόσο από τα σύννεφα.

Υ.Γ. Μεγάλη συζήτηση θα γίνει για το μπάτζετ που από τα 15-16 έπεσε στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος δεν έχει πολλούς Λόπεθ, Λούκας, Ολίσε, Νέσιντ και Χακόμπους. Ο Αστέρας με 2 εκατομμύρια μπάτζετ είναι ΟΜΑΔΑ, απέκλεισε τη Μάιντς και μάλλον θα αποκλείσει και την Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός με μικρότερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ, έριξε τέσσερα σε μια ομάδα, καλύτερη από την Ζίμπρου, και γενικώς είναι ΟΜΑΔΑ. Εντάξει, φταίει ο Σαββίδης…