Έστω και μία πιθανότητα να πάρουμε τον Σάντος πρέπει να εξαντληθεί – Ερωτήσεις προς τον Αναστασιάδη

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν υπάρξει ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός ή μια καταστροφή είναι να μπορούσε να γύριζε πίσω το χρόνο. Προφανώς για να μην έκανε κάποια λάθη. Αυτό όμως δυστυχώς δεν είναι δυνατόν.

Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ σήμερα ισοδυναμεί με καταστροφή. Καταστροφή γιατί σήμερα ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής και θα είχε παίξει στο Τσάμπιονς Λινγκ. Άρα η απόσταση αυτής της κατάστασης με το σήμερα ισοδυναμεί καταστροφή.

Έχω υποστηρίξει πολλές φορές ότι για μένα όλα κρίθηκαν  αρνητικά για τον ΠΑΟΚ την ημέρα που ο Βρύζας συμφώνησε με τον Σάντος (μετά από διαπραγματεύσεις φυσικά κατ’ εντολή του Σαββίδη) και ανακοινώνοντάς το ο τελευταίος του είπε: «Άκυρο έκλεισα τον Αναστασιάδη». Όλα παίχτηκαν μέσα σε λίγες ώρες με τραγικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που θα ήμασταν σήμερα, αν παίρναμε τον Σάντος με αυτό που είμαστε τώρα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Μια καταστροφή όμως η οποία μπορεί να παραβιάσει τον κανόνα ότι στις καταστροφές ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Γιατί αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να πάρουμε τον Σάντος, έστω και τώρα, τότε ναι θα ήταν σαν να μπορούσε ο χρόνος να γύριζε πίσω και να ακυρωνόταν αυτή η καταστροφή.

Ερωτήσεις στον κ. Αναστασιάδη

Τον Άγγελο δεν τον εκτιμώ τόσο πολύ πια ως προπονητή αλλά συνεχίζω να τον εκτιμώ και να τον συμπαθώ ως άνθρωπο.

Στη χθεσινή του συνέντευξη θα ήθελα, αν ήταν δυνατόν να του υποβάλω μερικές ακόμη
ερωτήσεις.

 Πρώτον αν ήταν σε γνώση της επιστολής 50 περίπου επώνυμων ΠΑΟΚτσήδων (ή πίσω από αυτήν) προς τον κ. Σαββίδη για την πρόσληψή του. Είπε, ότι τον κάλεσε ο Σαββίδης να αναλάβει την ομάδα. Προφανώς δεν θα το έκανε αυτό την ίδια ώρα που διαπραγματευόταν με τον Σάντος όχι το πλάνο αλλά μόνο το ύψος της αμοιβής του και μάλιστα την ίδια μέρα που ο τελευταίος είπε το ΝΑΙ. Άρα κάτι άλλο συνέβη.

 Είπε επίσης ότι τον κάλεσε για προπονητή, είναι αλήθεια όμως ότι τον πρότεινε για πρόεδρο και ο Άγγελος του είπε: «Όχι θέλω προπονητής»;

 Επίσης θα τον ρωτούσα αν και ο ίδιος έφταιγε που χάθηκαν τα αποδυτήρια και στράφηκαν όλοι οι παίκτες εναντίον του όπως είπε. Πιθανότατα το θέμα Τζαβέλα ήταν μια αφορμή και πιθανότατα κάτι άσχημο παίχτηκε σχετικά με το πριμ της νίκης του Καραϊσκάκη, το οποίο του φορτώθηκε ίσως και αδίκως. Αλλά φτάνουν αυτά ως εξηγήσεις;

 Σε πολλές ερωτήσεις απάντησε: «Λέτε εγώ να μην ήθελα;» και ήταν πειστικός. Θα τον ρωτούσα όμως αναλογικά: «Λέτε οι παίκτες, για οποιοδήποτε λόγο, να μην ήθελαν να γίνουν πρωταθλητές, να γίνουν ήρωες για όλο την πόλη, να μείνουν στην ιστορία και να εκτοξεύσουν το κασέ τους; Λέτε να τα πέταγαν όλα αυτά στον κουβά για το καπρίτσιο ενός συμπαίκτη τους (του Τζαβέλα) ή την αντιπάθεια προς τον προπονητή ενός άλλου (του Ρατς); Κάτι πιο πολύπλοκο συνέβη για το οποίο σίγουρα έχει και κάποια ευθύνη ο ίδιος. Γιατί τους παρουσίασε σχεδόν σαν να κάνανε τα πάντα για να χάνει ο ΠΑΟΚ και να τον διώξουν μετά το Καραϊσκάκη.

 Επίσης, θα ήθελα να τον ρωτήσω ποδοσφαιρικά, γιατί έπαιζε τόσο αφελώς και έχανε
τα ματς το ένα μετά το άλλο μετά από τη  διαφορά των 5 πόντων η οποία θα γινόταν και 7 αν κέρδιζε στην Ξάνθη;

 Τόνισε τη σημερινή διαφορά 24 βαθμών του ΠΑΟΚ από την κορυφή ως κάτι πολύ ευτελιστικό (σε μια τρελή χρονιά του Ολυμπιακού βεβαίως). Μα με εκείνον πέρσι η ομάδα έχασε 15 βαθμούς σε πολύ μικρό διάστημα όταν από το +5 βρέθηκε στο -10 και μάλιστα με ανατροπή της πρωτιάς και όχι χάνοντας διαρκώς έδαφος από την αρχή όπως φέτος.

 Φυσικά θα τον ρωτούσα γιατί επιμένει τόσο πολύ να επικαλείται την ‘Παναγιά’, στην οποία έχει κάθε λόγο να πιστεύει με τον τρόπο που πιστεύει (τον εκτιμώ γι΄ αυτό) όταν κάποιοι παίκτες ή  συνεργάτες, μπορεί να μην έχουν το αντίστοιχο θρησκευτικό συναίσθημα και όταν αποδεδειγμένα (όπως του έχουν επισημάνει πολλοί δικοί του άνθρωποι όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω) είναι πια ενοχλητικό και προκαλεί ειρωνικά σχόλια. Το θρησκευτικό συναίσθημα ενός ανθρώπου είναι προσωπικό και δεν πρέπει να εκδηλώνεται τόσο πολύ γιατί εκτός των άλλων αρχίζει να φέρνει προς προσηλυτισμό. Γιατί επιμένει σ΄ αυτό;

 Επίσης θα τον ρωτούσα να απαντήσει πού στήριζε την άποψή που εξέφραζε ότι τον Μάιο ο ΠΑΟΚ θα πανηγυρίζει, όταν η ομάδα ‘σερνόταν’, επισημαίνοντας ότι ακριβώς, ακριβώς το ίδιο έγινε και την προηγούμενη φορά που τον έδιωξαν ενδιάμεσα, από τον ΠΑΟΚ. Καλοπροαίρετα θα τον ρωτούσα, αν είχε κάνει  δηλαδή κάποια ειδική προετοιμασία γι΄ αυτό και στις δύο περιπτώσεις και το υποστήριζε.

 Τέλος και για να μην γίνομαι μόνο κακός θα του επεσήμανα ότι συμφωνώ απόλυτα με την ερμηνεία του ως προς το λόγο που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί με το παράδειγμα του Αβρααμ Παπαδόπουλου που ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση θα τον αποχαιρετούσα τονίζοντας και πάλι την εκτίμησή μου, ως άνθρωπο και με χίλιες ευχές.