Ευκαιρία να δούμε πως πάει το καράβι

Η υπόθεση Πρίγιοβιτς ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι η αφορμή για να δούμε που και πως πάει αυτό το καράβι…

Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι ο κόσμος πήρε ψύχραιμα την αποχώρηση του Σέρβου φορ, ή μάλλον την αποχώρηση των 55 γκολ σε σχεδόν δύο χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ χάνει ένα από τα πρώτα βιολιά του, αλλά ο κόσμος το πήρε σχετικά αδιάφορα. Είναι ένα δείγμα ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει, ως οντότητα. Παλιότερα, για η αποχώρηση ενός ήσσονος σημασίας ποδοσφαιριστή, μπορούσε να οδηγούσε σε… ροντέο. Τώρα όχι. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη ομάδα, όταν ο οργανισμός πάψει να καθοδηγείται από το συναίσθημα. Ειδικά το ακραίο, χαρά ή θυμό.

Η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε την οργάνωση του ΠΑΟΚ και φυσικά τα αντανακλαστικά του.

Αυτό το σημαντικό κενό, που δημιουργείται, θα καλυφθεί γρήγορα; Ο προπονητής θα έχει σύντομα ένα καλό εργαλείο στα χέρια του για να μη νιώσει ότι στο ρόστερ δημιουργήθηκε μια τρύπα, με την αποχώρηση του Σέρβου;

Για να δούμε, λοιπόν, τι κάνει το σκάουτινγκ, τι κάνει ο νέος τεχνικός διευθυντής, τι κάνει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Πόσο γρήγορα θα ξεπεράσει μια εκτός προγράμματος δύσκολη κατάσταση, υπό την έννοια, ότι δεν μιλάμε για προγραμματισμένη πώληση παίκτη, αλλά για «βίαιη αποχώρηση»;

Από την αντίδραση στην αποχώρηση Πρίγιοβιτς, θα πάρουμε μια ιδέα πως θα αντιμετωπιστούν και τα άλλα θέματα. Ο χαφ, που λείπει, τα συμβόλαια, που λήγουν, οι στρατηγικές επιλογές το καλοκαίρι, που ο ΠΑΟΚ, ως πρωταθλητής πιθανόν, θα χαράξει μια νέα πορεία.

Από την επιλογή του φορ και ενδεχομένως και του χαφ, που πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, θα δούμε και το πως σκοπεύει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής, σε ότι αφορά την μεταγραφική του πολιτική.

Παίκτες εγνωσμένης αξίας και σπουδαίας ποιότητας, αλλά προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας, μειωμένου ρίσκου, αλλά και μικρής προοπτικής ή παίκτες νεαροί, ποιοτικοί, με μεγαλύτερες προοπτικές, πιθανότητα μεταπώλησης, άρα και αύξησης του κύκλου εργασιών, αλλά επιλογές ρίσκου, που απαιτούν ικανότητα, για να το μειώσεις. Θα δείξει…

Σε ότι αφορά, το κρίσιμο ερώτημα των ημερών, Μπεργκ ή Μπονατίνι, δεν έχω απάντηση. Ίσως γιατί δεν πιστεύω ότι η επιλογή του φορ θα κρίνει το πρωτάθλημα.

Δεν φοβάμαι την ομάδα, που παίζει καλά, κι ας έχει τον Φουφούτοβιτς φορ, φοβάται την ομάδα, που δεν παίζει καλά κι ας έχει τον Πρίγιοβιτς φορ.

(FORZA 12/1)