Ζούμε μια εποχή, που έχει πολύ μεγάλη πλάκα

Δεν μπορείτε να πείτε… Υπάρχουν πράγματα, που σίγουρα σας εκνευρίζουν, ενίοτε που σας βγάζουν κι από τα ρούχα σας.

Υπάρχουν φορές που σκέφτεστε «μα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;».

Υπάρχουν και άλλες φορές, που δυστυχώς ίσως είναι αρκετές τον τελευταίο καιρό, που να σκέφτεστε «είναι δυνατόν να ζούμε σε μια τέτοια χώρα, είναι δυνατόν να μεγαλώνουμε σε έναν τέτοιο τόπο τα παιδιά μας;».

Δεν ξέρω αν το σκέφτεστε καλώς ή κακώς, εσείς ξέρετε… Το «δυστυχώς» πάει στο ότι σίγουρα το σκέφτεστε!

Από την άλλη, μπορεί να σκέφτεστε «να είναι καλά το ποδοσφαιράκι, που μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας, χωρίς το ποδόσφαιρο, ίσως να μην κάναμε τέτοιες σκέψεις, να ζούσαμε σε συννεφάκι». Εσείς ξέρετε…

Βασικά, μην αισθάνεστε άσχημα, μη νομίζετε ότι είστε ο τρελός του χωριού. Έχω την εντύπωση, να μην πω τη βεβαιότητα, ότι είστε η πλειοψηφία. Μάλλον δεν είστε οι μόνοι, που σκέφτεστε έτσι!

Κατά βάθος νιώθετε ότι κάνουν πως μπορούν (κι ότι δεν μπορούν…) για να σταματήσουν την ομάδα σας! Να μην μπορέσει να πάρει ξανά το πρωτάθλημα. Νιώθετε να συνασπίζονται ακόμη κι ετερόκλητες δυνάμεις, ακόμη και μη αθλητικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την ομάδα σας.

Νιώθετε ότι δεν θα την αφήσουν ήσυχη, ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο μέσα στο γήπεδο, ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να τη ρίξουν στα σχοινιά. Δεν ξέρω γιατί το νιώθετε, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.

Ακούτε πολλά και διάφορα, τελευταία. Ακούτε μέχρι κι ότι μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, και πως να κλονίσουν το οικοδόμημά σας, ίσως βρουν την αφορμή σε τίποτα… επεισόδια. Δεν ξέρω πως ήρθε αυτό! Δε θυμάστε πότε έγιναν τελευταία (πραγματικά) επεισόδια εδώ, αλλά βλέπετε ότι η κουβέντα έχει πάει ξαφνικά στη βία κι όχι στις άλλες παθογένειες του ποδοσφαίρου.

Νιώθετε, βλέπετε, ακούτε, πιστεύετε. Ποιος μπορεί να σας κατηγορήσει ότι έχετε… παραισθήσεις;

Όλα αυτά, λοιπόν, που σας φαίνονται σοβαρά, είναι αυτά που έχουν μεγάλη πλάκα!

Γιατί άραγε να γίνονται όλα αυτά που πιστεύετε; Προφανώς δεν μπορούν να σας σταματήσουν με άλλο τρόπο!

Προφανώς τους πιάσατε στον ύπνο, προφανώς έχετε πια καλύτερη ομάδα απ΄ αυτούς, προφανώς η χώρα, που έχει συνηθίσει σε στρεβλή ανάπτυξη και υδροκεφαλισμό, άλλαξε πρωτεύουσα στο μοναδικό πράγμα, που θα μπορούσε να αλλάξει. Στο ποδόσφαιρο!

Εσείς θα το χωνεύατε στη θέση τους;

Όσο περνάει ο καιρός, πιστεύετε ότι η αντίδραση για την ομάδα σας μεγαλώνει. Δεν καταλαβαίνετε πως αν όντως συμβαίνει αυτό, για έναν μόνο λόγο θα μπορούσε να συμβαίνει;

Δεν μπορούν να την κλονίσουν…

Όσο, λοιπόν, η προσπάθεια των «αντιπάλων» κλιμακώνεται, να γελάτε.

Έχει πολλή πλάκα να βλέπεις πως ότι και να κάνουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται περισσότερο…