Η Θέρμη του Ιβάν, τα χρέη του ΠΑΟΚ

25

Είναι ένα παράξενο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ. Λίγο – πολύ, όλοι περιμέναμε να υπάρχει ένα πιο σαφές δείγμα ομάδας, τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αλλά… δοκάρι.

Αντί να συζητάμε για παίκτες, αυτές τις μέρες οι… σταρ είναι άλλοι. Δεν είναι ποδοσφαιριστές, δεν είναι προπονητές, δεν είναι παράγοντες. Είναι… πολιτικοί! Οι σταρ της εποχής είναι οι… δριβελέγκες.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε βαρεθεί να ακούμε για την πολύτιμη συμμετοχή του Δριβελέγκα και του κάθε Δριβελέγκα, στο θέμα της Θέρμης και του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ.

Είναι σημαντική η υπόθεση της Θέρμης…

Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντική η τροπολογία, γιατί δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν χωράφια, που μένουν ανεκμετάλλευτα.

Είναι σημαντικό για τον Ιβάν Σαββίδη να μπορέσει να επενδύσει κάποια χρήματα στην περιοχή και να κατασκευάσει ένα αθλητικό κέντρο, που θα δώσει και δουλειά σε κόσμο, αλλά όλοι αυτοί που προσπαθούν να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα, δεν έχουν εξυπηρετήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ. Το αθλητικό κέντρο θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, άλλο αν θα το χρησιμοποιεί κι ο ΠΑΟΚ.

Όλοι αυτοί που κάνουν τους ήρωες στην πλάτη του ΠΑΟΚ αυτές τις μέρες, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αν θα ήθελαν να βοηθήσουν πραγματικά τον ΠΑΟΚ, το πρόβλημα που θα μπορούσαν να λύσουν, είναι αυτό των χρεών στο δημόσιο.

Το αθλητικό κέντρο θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, όπως η Παιανία ανήκει στον Βαρδινογιάννη. Το χρέη ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Κι όσο υπάρχουν τον κρατούν όμηρο.

Σ΄ αυτό το θέμα, όμως, υπάρχει τρόικα, κι εκεί όλοι είναι προσοχή. Τουλάχιστο ας το πουν, να ξέρει κι ο Σαββίδης ότι η επιλογή είναι μία, ο νόμος Ορφανού. Και τότε να αποφασίσει αν θα την επιλέξει ή όχι, κι αν δεν την επιλέξει, να εξηγήσει και το γιατί.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τη Θέρμη. Με τα χρέη δύσκολα ζει. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα κι αυτό θέλει λύση.