Η μάχη θα δοθεί σε δύο ταμπλό

Πρακτικά βρισκόμαστε στο μέσο της σεζόν και την ώρα, που ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη, κόντρα σε Θεούς και δαίμονες για να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα, έχει και την υποχρέωση να φροντίσει για το μέλλον του.

Το φετινό πρωτάθλημα θα τελειώσει σε 5 μήνες, εκτός απροόπτου κι αν δεν ανατείλει ο ήλιος από τη δύση, ο ΠΑΟΚ θα το πάρει κι αυτό, που πρέπει πάντα να θυμόμαστε, είναι ότι οι ομάδες, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, έχουν συνέχεια. Καμιά δεν το τερματίζει το Μάιο.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες, οφείλουν και θα κάνουν τη δουλειά τους στο γήπεδο, κάποιοι άλλοι, θα κάνουν τη δική τους δουλειά. Έτσι γίνεται στις επαγγελματικές ομάδες.

Είμαστε σε μια περίοδο, που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στο κομμάτι του προγραμματισμού, μετά την δυσνόητη απόφαση, να αντικατασταθεί ο τεχνικός διευθυντής Δεκέμβρη μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ στο σύνολό του, θα πρέπει να χαράξει τη στρατηγική του και να ακολουθήσει το δρόμο του, μακριά από συναισθηματισμούς, λαϊκές εντολές και… προχειρότητες.

Είναι ξεκάθαρο κι αυτό έχει περάσει από την ιδιοκτησία στα κατώτερα κλιμάκια, ότι θα πρέπει να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ, να υπάρχει ορθολογισμός σε ότι αφορά το κόστος της ομάδας, και γενικότερα, να αλλάξει η πολιτική.

Είναι μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία, ειδικά από την ώρα, που υπάρχει ένας νέος τεχνικός διευθυντής. Που ακόμη δεν τον γνωρίσαμε, ο ίδιος δεν γνώρισε 100% την ομάδα και τις ανάγκες της, αλλά πρέπει να λειτουργήσει.

Η υπόθεση των συμβολαίων, που λήγουν είναι δύσκολη, διότι έμεινε «για την τελευταία στιγμή». Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, χωρίς να παρασυρθεί από την περριρέουσα ατμόσφαιρα και την πίεση να πάρει το πρωτάθλημα, και να μην πάρει υπό πίεση αποφάσεις, που αργότερα θα μετανιώσει.

Παράλληλα, οφείλει να καλύψει τα κενά, που έχουν προκύψει για τον Ιανουάριο και να κάνει τον προγραμματισμό του για το καλοκαίρι.

Δεν θα καταλάβουμε πότε θα περάσει ο καιρός, θα καταλάβουμε, ωστόσο, πόσο σημαντικές θα είναι αυτές οι επιλογές.

(FORZA 29/12)