Η σύγκριση του Σβιντέρσκι, με τους μεγάλους σκόρερ του ΠΑΟΚ μέχρι τα 22

Στον εκλεκτό του για τη θέση του Φορ-σκόρερ κατέληξε λοιπόν ο ΠΑΟΚ, με την επιλογή του 22χρονου φερέλπιδος μα και ήδη ικανού σκόρερ, Πολωνού Κάρολ Σβιντέρσκι.

Οι φίλαθλοι θέλουν πληροφορίες και καθώς αυτές δεν είναι πολλές κάνουμε μια σύγκριση της καριέρας μέχρι τα 22 χρόνια που είναι ο παίκτης όλων των σκόρερ που απασχόλησαν των ΠΑΟΚ προσθέτοντας για λόγους σύγκρισης Σαλπιγγίδη.

Χωρίζουμε την εν λόγω περίοδο σε δύο μέρη. Από τα 18 μέχρι τα 20 (3 σεζόν) και από τα 21 μέχρι τα 22 (2 σεζόν).

Στους παρακάτω πίνακες βλέπετε τις συμμετοχές του κάθε παίκτη και τα γκολ που πέτυχε, στην κάθε μία από αυτές τις δύο περιόδους, καθώς και τα συνολικά, στον 3ο πίνακα.

 

 

 

Παρατηρήσεις και Σχόλια

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχές των Σαλπιγγίδη και Πέδρο Κόντε ήταν σε ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας. Και κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν μια χρονιά στη Β’ κατηγορία, όπως ο Κλάους ή ο Πρίγιοβιτς, ενώ δεν λάβαμε υπ’  όψη συμμετοχές σε ομάδες U19 και Β’ ομάδες των συλλόγων.

Η καριέρα του Σβιντέρσκι είναι από τις καλύτερες μέχρι τώρα, συγκριτικά με τους άλλους, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι η συνέχεια θα είναι οπωσδήποτε ανάλογη. Στον Πίνακα 3 θα δείτε ότι η καριέρα των Πρίγιοβιτς και Πούκι, ήταν συγκριτικά η μικρότερη, αλλά στη συνέχεια από τις καλύτερες.

Παρατηρούμε στον Πίνακα 1, ότι ο Σβιντέρσκι μαζί με τον Κλάους, τον Σαλπιγγίδη και τον Κουλούρη έχουν σε συμμετοχές το καλύτερο ξεκίνημα σε ηλικία κάτω των 20 χρόνων, ενώ τα γκολ όλων είναι κάτω από τα 10, εκτός του Σαλπιγγίδη αλλά σε Β’ και Γ’ κατηγορία όπως αναφέρθηκε. Παρατηρήστε ότι ο Μπέργκ και ο Πούκι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι με κανένα γκολ σε μεγάλη κατηγορία σ’  αυτή την ηλικία.

Στον Πίνακα 2 βλέπουμε ότι στην ηλικία του ξεπετάγματος, 21-22 αρχίζουν να ξεχωρίζουν σε γκολ ο Μπέργκ με τον Μπονατίνι και ακολουθούν ο Μήτρογλου και ο Πούκι και βέβαια οι Σαλπιγγίδης και Κόντε, σε μικρότερες κατηγορίες. Οι καλύτεροι δηλαδή σκόρερ κατά τεκμήριο της ανάλυσης, ξεπετάχτηκαν στην ηλικία αυτή. Οι ίδιοι ξεχωρίζουν και σε συμμετοχές, με τον Σβιντέρσκι να τους ακολουθεί. Ο τελευταίος προηγείται των Κλάους και Κουλούρη. Παρατηρήστε πόσο κάτω είναι σε γκολ ο Πρίγιοβιτς.

Στον Πίνακα 3 όμως, όπου απεικονίζεται το σύνολο της καριέρας των υπό σύγκριση παικτών από τα 18 μέχρι τα 22, βλέπουμε ότι ο Σβιντέρσκι έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, με 2ο τον Μπονατίνι και 3ο τον Κουλούρη, ενώ καλύτεροι σκόρερ είναι ο Μπέργκ με τον Σάλπι και τον Μπονατίνι, οι υπόλοιποι περίπου στα ίδια και υστερούν κάπως τα μετέπειτα ‘πολυβόλα’, Πρίγιοβιτς και Κεσσέρου.

Συμπερασματικά ο Κάρολ Σβιντέρσκι, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη μεταγραφή.