Η χρονιά θα είναι δύσκολη, αλλά…

To χτύπημα είναι μεγάλο, η χρονιά αυτή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν είναι το ότι ο ΠΑΟΚ έκαψε ένα πυραυλάκι ή αν θέλετε, το δικαίωμα στο λάθος, που όλοι έχουν.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι ένα μεγάλο κάζο, που δυσκολεύει τη ζωή του ΠΑΟΚ. Θέλει πολύ γερό στομάχι και χαρακτήρα, για να το ξεπεράσει αυτό η ομάδα, να ξεπεράσει τη δικαιολογημένη απογοήτευση από την αποτυχία, και να έρθει στα ίσα της για να συνεχίσει την πορεία της.

Η ίδια η ομάδα θα πρέπει, πλέον, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Καλή επιτυχία!

Δεν είμαι οπαδός της θεωρίας των συμπτώσεων. Δεν πιστεύω ότι το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ ή εις βάρος σου. Είναι ένα ωραίο άλλοθι, για να τα ρίχνεις στους άλλους. Πιστεύω πως ότι γίνεται, ξεκινά από σένα και καταλήγει σε σένα. Την τύχη σου, την προκαλείς.

Κι ο ΠΑΟΚ την προκάλεσε. Από πέρσι, που αδιαφόρησε για τη θέση του στην Ευρώπη και βρέθηκε στους αδύναμους (είναι κωμικοτραγικό, να κάνεις την Πέμπτη ροτέισον με την Τσέλσι, γιατί τη Δευτέρα παίζεις με τη Λαμία), μέχρι πρόσφατα.

Δεν έχει και πολύ νόημα να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε μια δύσκολη φάση, είναι στα σχοινιά, αλλά όπως επισημάναμε και στην FORZA Plus την επομένη του αγώνα, η επιλογή είναι μία. Σηκώνεσαι, τινάζεις τη σκόνη και προχωράς.

Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, για πολλούς λόγους.

Δύσκολη, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και το σοκ του αποκλεισμού θα τον δυσκολέψει να τα βρει.

Δύσκολη, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ είναι στριμωγμένος στη γωνία, σε μία εποχή, που είναι ξεκάθαρο πόσοι είναι απέναντί του και προσπαθούν να τον ρίξουν κάτω.

Κάτω από τις προβιές των άκακων προβάτων, φαίνονται τα δόντια των λύκων.

Είναι μια εποχή, που το οικονομικό εμπάργκο, που προσπάθησαν να του επιβάλλουν, φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Είναι μια εποχή, που είναι σαφές ότι αυτοί που κάνουν το κουμάντο, αν δεν είναι εχθροί του ΠΑΟΚ, είναι σίγουροι φίλοι των εχθρών του. Κολλητοί. Αυτοκόλλητοι. Συνοδοιπόροι και σφιχταγκαλιασμένοι. Το τι τρικλοποδιά θα φάει φέτος ο ΠΑΟΚ, δεν περιγράφεται. Όσο αφελής και να είσαι, το καταλαβαίνεις.

Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι.

Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πανίσχυρο ιδιοκτήτη. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο κοινό. Πολύ μεγάλο. Και πιστό. Και πολύ συσπειρωμένο. Που ταυτίζεται με την ομάδα του, που τη νιώθει κομμάτι του, όταν νιώθει ότι προσπαθούν να την πλήξουν.

Θα προσπαθήσουν να το ανατρέψουν αυτό, γιατί αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμης του ΠΑΟΚ. Δεν θα τα καταφέρουν.

Ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί, αλλά θα μείνει όρθιος. Έχει καλούς παίκτες, έχει υλικό, κι όταν ο Φερέιρα καταφέρει να γίνει ο οδηγός του, ο ΠΑΟΚ ακόμη και κόντρα σε όλους και σε όλα, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Πάντα στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.