Καθοριστικό σταυροδρόμι…

Σαν σταυροδρόμι θα χαρακτήριζα την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΠΑΟΚ, με τον ένα δρόμο να τον έχει καταλάβει δικαιωματικά ο μεγαλομέτοχος κ. Ιβάν Σαββίδης.

Το οικονομικό, είναι κυρίαρχο ζήτημα και χαρακτηρίζει τους μεγαλομετόχους. Ένα οικονομικό ζήτημα που αν μη τι άλλο είναι ανθηρό. Ο μεγαλομέτοχος είναι κύριος σ’ αυτά τα θέματα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που το οικονομικό ήταν πρώτο στην αντζέντα του ΠΑΟΚ. Τώρα λογικό είναι να ζητά κάτι παραπάνω ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Απέναντί του ο μεγαλομέτοχος σ’ αυτό το σταυροδρόμι, έχει το αγωνιστικό κομμάτι. Η παραφιλολογία και τα σενάρια, δίνουν και παίρνουν.

Θα παραμείνει η κατάσταση ως έχει; Θα έχουμε αλλαγές; Μικρές ή μεγάλες; Φθηνές ή δαπανηρές; Τα πρόσωπα ποιά θα είναι; Θα είναι παλιά ή καινούρια; Θα είναι έμπειρα, γνωστά ή άγνωστα; Με λίγα λόγια, χάος στο μυαλό του ΠΑΟΚτσή.

Ένα χάος που δεν τον αφήνει να την αγαπήσει και να έρθει πιο κοντά της. Ο ΠΑΟΚτσής θέλει μια καινούρια αρχή, θέλει νέα πρόσωπα που δεν τον διχάζουν. Σιχάθηκε και βαρέθηκε το παρελθόν.

Επιζητά κάτι καινούριο. Ένα καινούριο Λόραντ, ένα Κούδα, ένα τσούρμο ΠΑΟΚτσάκια, που να ξέρουν καλό ποδόσφαιρο και ν’ αγαπάνε παθολογικά την ομάδα. Θέλει επαγγελματίες με κίνητρο και προπονητές δασκάλους. Και με την προσθήκη λίγων, αλλά πολύ αξιόλογων ξένων ποδοσφαιριστών, να δώσουν όραμα και να ξαναφέρουν την αισιοδοξία. Ανθρώπους χωρίς κανένα παρελθόν στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα φέρει την ηρεμία και τη στήριξη του κόσμου.

Ο μεγαλομέτοχος για να πάρει το σωστό δρόμο στο σταυροδρόμι το αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να βάλει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν.Να αποβάλλει ότι έχει σχέση με το χθές και διχάζει. Να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναφέρει την ενότητα στον κόσμο. Ένα κόσμο που βρίσκεται στο διπλανό δρόμο σ’ αυτό το σταυροδρόμι του ΠΑΟΚ. Ένα κόσμο που πικραίνεται κι απέχει. Απογοητεύεται και δεν δείχνει υπομονή στα συνεχιζόμενα λάθη, στην κατακρύλα του αγωνιστικού κομματιού και όχι μόνο. Η ομάδα είναι επιβεβλημένο να βρει τον τρόπο να ξαναγεμίσει την Τούμπα, να δώσει όραμα κι αυτοπεποίθηση, να γεμίσει την Τούμπα με θετική ενέργεια.

Το βέβαιο είναι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με δοκιμασμένα εργαλεία, που το μόνο που κάνουν είναι να διχάζουν και ν’ απογοητεύουν.

Στον άλλο δρόμο που κλείνει αυτό το σταυροδρόμι κι αφορά το δοιηκιτικό κομμάτι και την εκπροσώπιση του ΠΑΟΚ, μέσω των παραγόντων του στον κόσμο της ομάδας αλλά και περαιτέρω στο Ελληνικό ποδόσφαιρο,θέλει ουσιαστικές προσθήκες και η λύση είναι μια και μοναδική.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Ήρθε η ώρα ο μεγαλομέτοχος, να στρέψει το βλέμμα του στη βάση του συλλόγου, που εκπροσωπείται και εκφράζεται από τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κι αποτελείται από τα πιο εκλεκτά μέλη της ΠΑΟΚτσίδικης οικογένειας. Πρόσωπα με αποτελεσματικότητα και κυρίως με γνώση στα ζητήματα του ΠΑΟΚ.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ ο πιο νοικοκύρης αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα, έχει τους ανθρώπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κ. Ιβάν Σαββίδης για να λύσει το διοικητικό πρόβλημα και να δημιουργήσει μια δυνατή εκπροσώπιση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, στα κέντρα αποφάσεων. Όλοι αυτοί οι δρόμοι, έχουν ένα σημείο επαφής. Το κέντρο στο  ΠΑΟΚτσιδικο σταυροδρομι.

Εκεί, σ’ αυτό το σημείο, όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, η οικογένεια του ΠΑΟΚ, μπορεί να κάνει μια νέα αρχή. Να αρχίσει να απλώνει τα φτερά του ο Δικέφαλος του Βορρά και να συνεχίσει να γράφει με επιτυχίες την ένδοξη ιστορία του. Οικονομική αυτοτέλεια. Αγωνιστική αναγέννηση. Ενότητα. Διοικητική αναδιάρθρωση. Κόκκινες γραμμές στο παρελθόν και στα πρόσωπα που το αποτελούν.

Υ.Γ.1. Θέλω να πιστεύω πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Αγγελίδης, θα βάλει τη δική του πινελιά στα δρώμενα της ομάδας και θα δικαιολογήσει επιτέλους και την πολύμηνη παρουσία του στην ομάδα. Έχω μια βεβαιότητα πως κάτι καινούριο θα δούμε.

Υ.Γ.2. Η επικοινωνιακή πολιτική πρέπει να γίνεται πάντα με κριτήριο το συμφέρον της ομάδας. Το αν αυτή η πολιτική είναι αρεστή ή όχι, δεν έχει καμία σημασία. Κυρίαρχη σημασία έχει η προστασία της ομάδας και η φιλοσοφία της. Τα πρόσωπα είναι απλά εργαλεία κι αναγκαστικά αναλώσιμα.

Υ.Γ.3. Η Πρωταθλήτρια ομάδα Κ15 έχει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές κι ένα εξαιρετικό προπονητή. Είναι αναγκαίο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως πιο επιστημονική παρακολούθησή της. Είναι αυτή η ομάδα που σε 3-4 χρόνια θα γεμίσει το ρόστερ της μεγάλης ομάδας και θα φέρει τίτλους και μεγάλες επιτυχίες. Έχει πολύ καλούς τερματοφύλακες, έχει έναν από τους καλύτερους ακραίους μπακ στην Ευρώπη στην ηλικία του, έχει τρομερά στόπερ, έχει εκπληκτικούς κεντρώους, ταχύτατους ακραίους και φορ που θα αφήσει εποχή.

Υ.Γ.4. Η περίπτωση Τζανδάρη πρέπει να γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί ποτέ.