Καλή Ανάσταση. Στο ελληνικό κράτος…

Τώρα που το παιχνίδι κρίθηκε και κατάφεραν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ χωρίς να τον δικάσουν ποτέ και να τον στιγματίσουν, ας κάνουμε μία σύνοψη, να δούμε τί συνέβη.

Τον ΠΑΟΚ τον καταδίκασε μια επιτροπή… ειδικών, που μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έκανε μια έρευνα και μελέτησε χιλιάδες σελίδες με… στοιχεία, που της δόθηκαν από… αγνώστους, και τον βρήκε ένοχο.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο κ. Νίκος Τζουλάκης, συνταξιούχος αντιεισαγγελέας εφετών, ο οποίος πριν από μια δεκαετία, αντιμετώπισε τον κίνδυνο της απόλυσης από το δικαστικό σώμα, αλλά με ψήφους 31-9 ο Άρειος Πάγος τον διατήρησε στο σώμα, καθώς (όπως γράφει το ΑΠΕ) “απηλλάγη με βουλεύματα και δικαστικές αποφάσεις από όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν και αφορούσαν παράβαση καθήκοντος, παραβίαση πόθεν έσχες, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα”. Απορώ οι 9 γιατί επέμειναν να απολυθεί, αφού ο άνθρωπος δικαιώθηκε!

Μέλος της επιτροπής είναι η κ. Ειρήνη Μαρούπα, δικηγόρος, η οποία έκανε και αυτοψία στο Σαλέ στα Πηγάδια και διαπίστωσε ότι δεν έγινε επένδυση, και πριν κάποια χρόνια, πίστευε ότι ο κ. Σώρρας έχει 600 δισ. από την τράπεζα της Ανατολής και μ΄ αυτά μπορούσε να πληρώσει το χρέος της χώρας! Ίσως το πιστεύει ακόμη.

Στην επιτροπή είναι και ο κ. Ηλίας Αρκούδης, οικονομολόγος, ο οποίος το 2016 διαπίστωσε ΒΑΡΕΙΑ παράβαση της Βέροιας αλλά ψήφισε την αθώωση της και τώρα, στην περίπτωση της Ξάνθης, που η παράβαση ήταν ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από της Βέροιας, ψήφισε τον υποβιβασμό της! Τα όσα δε, λέγονται τελευταία, ότι ενέκρινε τον Οκτώβριο μεταβίβαση μετοχών ΠΑΕ από τον άλφα στον βήτα, με τον βήτα να μην γνωρίζει ότι αγοράζει την ΠΑΕ και οι καταγγελίες άλλου δικηγόρου ότι δήθεν χρηματίζεται, είναι φυσικά κακοήθειες.

Μέλος της επιτροπής, είναι και ο κ. Νίκος Φαραντούρης, επίσης δικηγόρος, ο οποίος σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι φίλος και συνεργάτης του δικηγόρου, κ. Δημήτρη Τζουγανάτου, που είναι νομικός του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και απ΄ αυτόν πήρε ο Ολυμπιακός γνωμοδότηση για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Τον κ. Φαραντούρη, που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς (σύμπτωση!) τον διόρισε στην επιτροπή ο Λευτέρης Αυγενάκης ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Η χρονική συγκυρία είναι φυσικά συμπτωματική.

Ο Αυγενάκης διόρισε στην επιτροπή και τον κ. Τζουλάκη, με τον οποίο κατά διαβολική σύμπτωση είναι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ! Βέβαια, αυτό είναι συμπτωματικό, γιατί στην Κρήτη, όπως και στην Κύπρο, όλοι είναι κουμπάροι μεταξύ τους.

Τώρα, με τι κριτήρια όρισε ο Αυγενάκης τους Φαραντούρη και Τζουλάκη στην επιτροπή, αν τους του σύστησε κανείς, αν έκανε κανέναν διαγωνισμό ή… πρόσκληση ενδιαφέροντος, αν υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι, μην ρωτάτε. Δεν γνωρίζουμε.

Αυτή, λοιπόν, η εξαίρετη επιτροπή ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ, ενός συνταξιούχου εφέτη, ενός οικονομολόγου και δύο νομικών, καταδίκασε τον ΠΑΟΚ.

Από την ώρα, που μιλάμε για επιτροπή ΚΥΡΟΥΣ, ήταν φυσικό κι επόμενο, οι τακτικοί δικαστές, που στελεχώνουν τα πειθαρχικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και την ΕΠΟ να αρνηθούν να δικάσουν και να υιοθετήσουν χωρίς κουβέντα την εισήγησή της.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση. Και μην εκνευρίζεστε. 

Αυτές τις μέρες, που τις περνάμε στο σπίτι, δεν είναι κόπος να περάσουμε όλοι μας λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στον καθρέφτη. Και να ρωτήσουμε αυτόν που βλέπουμε μπροστά μας, αν νιώθει πως έχει την παραμικρή ευθύνη, γι΄ αυτό το χάλι, που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.