Μέχρι πότε θα μιλάμε για τη δική μας «κοινή λογική»;

Για να τα πάρουμε από την αρχή, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Είναι σαφές, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κινηθεί πιο γρήγορα στις μεταγραφές. Θα μπορούσε πράγματι, να πάρει έναν χαφ παραπάνω, λίγες μέρες νωρίτερα. Αυτό λέει η κοινή λογική. Η δική μας λογική.

Εδώ και καιρό, βέβαια, έχει καταστεί σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί με τη δική μας «κοινή λογική». Και ξέρετε ποια είναι η πλάκα; Ότι λειτουργώντας μακριά από τη δική μας «κοινή λογική», έχει επιτυχίες.

Τον Ιανουάριο η «κοινή λογική» έλεγε «μα είναι τρελοί; Πουλάνε τον Πρίγιοβιτς και δεν παίρνουν τον Μπεργκ, που είναι εγγύηση και θα χαθεί ο τίτλος!». Το αποτέλεσμα το ξέρετε.

Κι άλλα τέτοια παραδείγματα, υπάρχουν.

Πριν δύο χρόνια, αναρωτιόμασταν «αν είναι τρελοί, που αφήνουν τον Ίβιτς, που έφερε το κύπελλο, να φύγει και δεν του κάνουν όλα τα κέφια για να μείνει».

Αργότερα, αναρωτιόμασταν «μα είναι τρελοί; Φέρνουν τον προπονητή της Ξάνθης για να κάνουν μεγάλη ομάδα;».

Πριν από ένα μήνα, μπορεί να αναρωτιόμασταν «μα είναι τρελοί; Αντί να πέσουν στα πόδια του Λουτσέσκου, να τον πείσουν να μείνει, αυτοί τον άφησαν να φύγει, δυο μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, για να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;».

Δεν τα γράφω αυτά, για να δικαιολογήσω μια κατάσταση, που πράγματι, δεν μοιάζει να συμβαδίζει με την «κοινή λογική».

Τα γράφω για να καταδείξω ότι η δική μας «κοινή λογική» δεν είναι αυτή που οδηγεί στις επιτυχίες τον ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ τον οδηγεί στις επιτυχίες, η λογική της ιδιοκτησίας του. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Προσπαθούμε να μιλήσουμε για «κοινή λογική» και να εξηγήσουμε τις αποφάσεις ενός ανθρώπου, που κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος. Σε ένα μήκος κύματος, που εμείς δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Πως θα εξηγήσουμε τη συμπεριφορά του, και θα καταλάβουμε τον τρόπο, που αποφασίζει;

Προσωπικά, έχω συμφιλιωθεί μ΄ αυτή την ιδέα, την έχω αποδεχτεί ως φυσιολογική. Δεν είναι ανάγκη να γίνεται το δικό μας, αυτό που εμείς νομίζουμε ως σωστό, για να έχει μια ομάδα επιτυχίες. Αυτό έχει αποδειχτεί.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο ατού του. Είναι διορατικός, ξέρει να βλέπει πίσω από τοίχους. Αν δεν ήταν, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πλούσιος!

Έχω την βεβαιότητα, ότι αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα περάσει επειδή θα έχει έναν βαρβάτο χαφ. Κι αν αποκλειστεί, δεν θα αποκλειστεί επειδή δεν πήρε έγκαιρα έναν βαρβάτο χαφ.

Έχω την αίσθηση, ότι αν δεν πέσει πάνω στον Άγιαξ, είτε έχει χαφάρες, είτε όχι, θα μπει στους ομίλους.

Ότι και να γίνει, όμως, αυτό το καλοκαίρι, έχω τη βεβαιότητα ότι μέσα στη σεζόν θα δούμε έναν ελκυστικότατο ΠΑΟΚ και στο τέλος της διαδρομής, θα υπάρχουν χαμόγελα.

Στην πορεία θα δούμε ότι πολλές αποφάσεις, που για μας είναι ίσως κόντρα στην «κοινή λογική», θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ εκεί.

Υ.Γ. Οι γνωστές «ύαινες», βέβαια, και εντός της πόλης, θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν εσωστρέφεια προς όφελος των αντιπάλων του ΠΑΟΚ, αλλά κι αυτό πια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να το αντιμετωπίσει. Αυτές τις «ύαινες» όλοι τις έχουν καταλάβει.