Μόνος, χωρίς τη δύναμή του…

Ζώντας τον τελευταίο καιρό τα τραγελαφικά γεγονότα που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα των play off. Κι εκεί που πίστευες πως ο φίλαθλος κόσμος με δίψα περιμένει ν’ απολαύσει το όποιο θέαμα, νιώθεις μια απαξίωση και μια αδιαφορία απο την πλευρά του.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και ο φίλαθλος βαρέθηκε να ζει τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να υπάρχει καμιά προσπάθεια, ιδιαίτερα από την πολιτεία, για να μπει μια τάξη και να μπορεί ν’ απολαμβάνει αυτό που αγαπάει, χωρίς να ξέρει το αποτέλεσμα πάντα, πριν διεξαχθεί το γεγονός.

Στην Τούμπα, έτσι κι αλλιώς και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να παρεβρεθεί. Η τιμωρία της έδρας, δίνει ένα άλλοθι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και κρύβει την απαξίωση που θα φαινόταν σ’ ένα μισοάδειο ή μισογεμάτο γήπεδο. Χωρίς καμιά αμφιβολία, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή όπου ο ΠΑΟΚ προσπαθεί ν’ αποκτήσει τον κυρίαρχο ρόλο στην εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν φαίνεται πουθενά η δυναμική και η ενότητα του συλλόγου.

Πέραν των προσωπικών προσπαθειών του μεγαλομετόχου και των συνεργατών του, η απουσία του κόσμου και ιδιαίτερα των οργανωμένων στις εξελίξεις, είναι εκκωφαντική. Δεν υπάρχει η δυναμική και η οργάνωση που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια απ’ την πλευρά του κόσμου, στην προσπάθεια προστασίας του συλλόγου.

Ναι μεν υπάρχει η δυναμική σύγκρουση του μεγαλομετόχου με το σάπιο κατεστημένο, αλλά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, φόβο και αναστάτωση στον εχθρό μπορεί να φέρει μόνο η μαζική και δυναμική αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει καμιά συνοχή κι οργάνωση κι ο μεγαλομέτοχος δείχνει να είναι μόνος του. Αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος, που θα φανεί όταν η μάχη φουντώσει κι άλλο.

Με λίγα λόγια, η άδεια Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης δεν άφησε να φανεί η διχαστική διάθεση που υπάρχει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Κάλυψε τις αδυναμίες και δεν έδωσε το δικαίωμα, ώστε ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ να βρει μέσα απο την παρουσία του στο γήπεδο, τον τρόπο συμμετοχής του στα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται κι ετοιμάζουν το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δικαιολογίες υπάρχουν πάρα πολλές, σε μια κοινωνία που καθημερινά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται με την ταχύτητα του φωτός. Σ’ αυτό βοηθά και η πολύ κακή οργανωτική διάθεση από την πλευρά του ίδιου του ΠΑΟΚ και των παραγόντων του, στην ενεργοποίηση καταρχήν των οργανωμένων, που είναι, ήταν και θα είναι, η ασπίδα και το δόρυ του συλλόγου, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι αυτός.

Ειναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει ένας καινούριος σχεδιασμός και σ’ αυτόν τον πόλεμο για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, να έχουν ρόλο αυτοί που θα μπορέσουν να φέρουν τη νίκη, που δεν είναι κανείς άλλος, απο τον ίδιο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τη μεγαλύτερή του δύναμη.

Υ.Γ. Εδώ και λίγο καιρό, η ενημέρωση του Ιβάν Σαββίδη για ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ, είναι σε πολύ καλό επίπεδο, μιας και άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα στο παρελθόν, τώρα μπορούν εύκολα να πληροφορούν και να εισακούγονται από τον μεγαλομέτοχο. Οι εξελίξεις και οι απομακρύνσεις θα είναι καταιγιστικές και οι αλλαγές αναγκαίες.