Μόνο ο ίδιος μπορεί να τον σταματήσει!

Είναι φοβερή δικαίωση για όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή. Είναι μια εποχή, στην οποία ο κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του.

Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας, η υπεροχή του μέσα στα γήπεδα ήταν αδιαμφισβήτητη! Δεν (πρέπει να) υπήρξε άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια, που παίρνει ένα πρωτάθλημα και ακόμη και οι ανταγωνιστές, παραδέχονται κατά βάθος, ότι είναι καλύτερη και το άξιζε. Μπορεί ο καθένας να λέει τα δικά του για εσωτερική κατανάλωση, για να «ταΐσει» το κοινό του, αλλά κατά βάθος και οι ίδιοι ξέρουν, ότι η επιχειρηματολογία τους είναι για γέλια. Άλλος λέει για δήθεν εξυγίανση, άλλος για διαιτητές, άλλος για Πρέσπες, ότι σαχλαμάρα σκεφτεί κανείς. Το μέγεθος της σαχλαμάρας δείχνει και τους ίδιους την έλλειψη πραγματικών επιχειρημάτων. Είναι ένα πρωτάθλημα, που ΔΕΝ μπορεί να το σπιλώσει κάποιος.

Μέσα στα γήπεδα, η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν εμφατική.

Ακόμη κι αυτό, που έγινε την Κυριακή στην Τούμπα, ήταν άλλη μια «μαχαιριά» για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Αυτή η τόσο ωραία, τόσο πλούσια και φαντασμαγορική, αλλά κατά βάθος τόσο λιτή γιορτή για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν άλλη μια ένδειξη υπεροχής του ΠΑΟΚ.

Πρέπει να ένιωσαν τόσο μικροί, όλοι τους βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κάνει μια τέτοια γιορτή στην Τούμπα, για να πανηγυρίσει αυτό το πρωτάθλημα.

Αυτοί που έχουν να κερδίσουν τίτλο από την εποχή των παγετώνων και δεν ξέρουν πως είναι, αυτοί που τόσα χρόνια κερδίζουν τίτλους, αλλά τους «πανηγυρίζουν» με ξενέρωτες γιορτούλες και τον κόσμο να χειροκροτά μηχανικά, πρέπει να ένιωσαν μικροί, μπροστά σ΄ αυτό το μεγαλείο, που έβγαλε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία. Αυτός ο ΠΑΟΚ, είναι πια ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το κατάλαβαν οι αντίπαλοι, το κατάλαβε το κοινό του, το κατάλαβε και ο ίδιος. Είναι η ομάδα, που κατάφερε να αλλάξει τόσο γρήγορα την ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας.

Από εδώ και πέρα, ο δρόμος του ΠΑΟΚ είναι μόνο ευθεία. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Κι αυτό το τρένο, που έχει ξεκινήσει, μόνο ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μπορεί να το σταματήσει. Να ευχηθούμε απλά, να υπάρξει το καθαρό μυαλό και οι καθαρές ιδέες, για να συνεχίσει να μεγαλώνει και στα 100 του χρόνια, να μιλάμε για τον ΠΑΟΚ της προηγούμενης δεκαετίας και να μας πιάνουν τα γέλια…