Οι ανίκανοι να φεύγουν

82

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το ποδόσφαιρο, που παίζει ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν. Σίγουρα δεν είναι αυτό, που θα περίμενε κανείς, αλλά…

Στο Περιστέρι ο Βάτσιος έδωσε στα τελευταία ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην ΑΕΚ, με το οποίο κατάφερε να κερδίσει την Λαμία. Συν δύο βαθμούς η ΑΕΚ.

Στην Λάρισα ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 67’, όταν ο Ρέντζας σπρώχνει τον Μάτος για να μην σκοράρει σε κενή εστία. Παραμένει το 0-1. Θα μπορούσε να γίνει 0-2 και να μείνει η Λάρισα με 10 παίκτες. Θα γύριζε; Μάλλον όχι. Μείον δύο βαθμούς ο ΠΑΟΚ…

Συν δύο η ΑΕΚ, μείον δύο ο ΠΑΟΚ, με δύο σωστές διαιτητικές αποφάσεις, τώρα ο ΠΑΟΚ θα ήταν στην κορυφή στο +3 από την ΑΕΚ, μετά από πέντε αγωνιστικές. Αυτός ο κακός κ.ο.κ. ΠΑΟΚ.

Τα διαιτητικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Δεν έχουν, βέβαια, καμιά σχέση μ΄ εκείνα τα λάθη, που είχαμε παλιότερα.

Δεν βλέπεις κάτι συντονισμένο, βλέπεις γενικώς διαιτητές να προσπαθούν να παίξουν 50-50. Να μη δώσεις δικαιώματα σε κανέναν. Έβλεπες τον Αρετόπουλο στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Ούτε σπόρι στην έδρα.

Τα λάθη, λάθη. Κι όταν είναι χοντρά και αλλοιώνουν αποτελέσματα και βαθμολογίες, σαφέστατα θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν τιμωρείται μόνο η κακή… πρόθεση, τιμωρείται και η ανικανότητα. Αν δεν βλέπει ο Βάτσιος ή ο Κατσικογιάννης, σπίτι του. Αν δεν βλέπει ο βοηθός Δημητριάδης από την Καστοριά, που δεν υπέδειξε το πέναλτι στον Μάτος που έγινε μπροστά στα μάτια του, στην ευθεία του, σπίτι του κι αυτός.

Όπως θα έπρεπε να έχει πάει στο σπίτι του κι ο Χουσκόγλου, εκείνος ο βοηθός που ακύρωσε πέρσι το γκολ του Περέιρα στη Βέροια, κι ενώ τον κάλυπταν τρεις αμυντικοί. Αυτός ο βοηθός έπαιξε την περασμένη αγωνιστική. Είναι δυνατόν;

Τα πράγματα στη διαιτησία έχουν πάρει έναν καλό δρόμο, επανέρχεται η αξιοπιστία και καλό είναι να φεύγουν αυτοί που κάνουν χοντρά λάθη.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μιλάμε για δύο διαιτητικά λάθη, που έχουν αλλοιώσει την βαθμολογία. Και μιλάμε για τέσσερις βαθμούς. Σας θυμίζει ότι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πήρε πέρσι τρεις βαθμούς παραπάνω από τον ΠΑΟΚ.

Και προσέξτε. Δεν μιλάμε για τα δοκάρια στην Ριζούπολη, αν έμπαιναν γκολ. Με τα αν κανείς δεν έγραψε ιστορία. Μιλάμε για δύο καραμπινάτα διαιτητικά λάθη, που αλλοίωσαν την βαθμολογία.

Κι αυτά δεν έρχονται απλά για να εξωραΐσουν μια κατάσταση, η οποία κρίνεται από τον καθένα. Δεν ερχόμαστε να πούμε ότι στον ΠΑΟΚ είναι όλα μια χαρά, γιατί μέσα στο γήπεδο δεν είναι. Αλλά αυτά είναι η πραγματικότητα.

(FORZA 7/10)