Ο «δικός μου» Αρτούρ Λεκμπέλο

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Δεν υπάρχουν λόγια. Ελπίζεις σε θαύματα; Ίσως. Όπως και να έχει στεναχωριέσαι και λες «γιατί ρε γαμώτο…». Έτσι είναι όμως η ζωή. Γεμάτη εκπλήξεις. Με καλές και άσχημες στιγμές. Αλλά και ευτυχία και δυστυχία. Κι όλα απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους…

Η είδηση του σοβαρού προβλήματος υγείας του Αρτούρ Λεκμπέλο ήταν μία από τις πιο άσχημες των τελευταίων εβδομάδων. Εξαιρώντας τα προσωπικά θέματα του καθενός μας και μιλώντας πάντα για μένα προσωπικά. Ο «δικός μας» Αρτούρ. Μία από τις πιο συμπαθητικές φιγούρες που πάτησε τα πόδια του στα ελληνικά γήπεδα. Και είχε την τύχη ο Άρης να τον διαθέτει στο ρόστερ του. Και την ατυχία ο Αρτούρ να βρεθεί στην Ελλάδα κι όχι σε ένα πιο προηγμένο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα και σε μια άλλη εποχή. Αν ήμασταν στο σήμερα δηλαδή, τώρα θα μιλήσουμε για έναν από τους πιο «ολοκληρωμένους» αμυντικούς χαφ. Και προφανώς θα έπαιρνε και πολλά χρήματα.

Για όσους τυχόν δεν τον έζησαν, μιλάμε για τον ορισμό του «εξαριού». Του «τίμιου» χαφ, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, που έτρεχε ακατάπαυστα. Με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση και «μυαλό» στο παιχνίδι του. Βαρόμετρο στον Άρη εκείνης της εποχής… (1991-1997), σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων αμυντικών χαφ που αγωνίστηκαν στους «κιτρινόμαυρους».

Το ξανθό μουστάκι του ήταν το «σήμα κατατεθέν του». Όλοι τον συμπαθούσαν, αν και για να είμαι ειλικρινής, εκείνα τα χρόνια κανείς δεν πήγαινε στο γήπεδο για να τον δει. Κανείς δεν έλεγε, πάμε να δούμε Άρη και Λεκμπέλο. Κι ας ήταν εκείνος, όπως προείπα, το «βαρόμετρο» της ομάδας.

Ο «δικός μου» Αρτούρ λοιπόν, έχει πρόβλημα. Και όπως πάντα, τότε, σε εκείνον τον Άρη, ήταν αυτός που έπρεπε να τα λύνει (και το έκανε σχεδόν πάντα με επιτυχία, έτσι τώρα εμείς οφείλουμε να τον βοηθήσουμε. Και ξέρετε δεν είναι μόνο η οικονομική συνεισφορά. Είναι και η ψυχολογία. Κυρίως η ψυχολογία. Ο «δικός μου» Αρτούρ, για μία ακόμη φορά θα τρέξει σαν… μηχανάκι. Και είμαι σίγουρος ότι ξανά θα βγει νικητής.

ΥΓ: Σημαντική η φυσική παρουσία σας στο παιχνίδι της 17ης Μαΐου στο Χαριλάου, αλλά κυρίως, σε αυτή τη φάση είναι αναγκαίο να συγκεντρωθούν χρήματα. ΑΡΤΟΥΡ ΛΕΚΜΠΕΛΟ
EΘΝΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ: 864/658010-65
IBAN GR 05011086 40000086465801065