Ο Πέτρος είναι υπερήφανος για τους φίλους του

Ο εξωτερικός χώρος του δημοτικού γυμναστηρίου της Σίνδου ήταν γεμάτος αυτοκίνητα.

Φτάνοντας στο κλειστό το πρωί της Κυριακής(10/01) άκουγες τις φωνές των πιτσιρικάδων των έξι ακαδημιών μπάσκετ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των «Φίλων του Πέτρου».

Επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου σωματείου με τόσο μεγάλη συμμετοχή κι ήταν ζητούμενα το οργανωτικό επίπεδο κι η μαζικότητα.

Μπαίνοντας στο γυμναστήριο η πρώτη εικόνα ήταν εντυπωσιακή: παιδιά των ακαδημιών απολάμβαναν το παιχνίδι κι οι γονείς τους στις κατάμεστες εξέδρες χαιρόντουσαν με τη χαρά των παιδιών τους.

Μπροστά στα αποδυτήρια του κλειστού είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη μιας άτυπης Εθνικής Ελλάδας όλων των ηλικιών.

Δεν έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία του καταλόγου των αστέρων που προσέλκυσε ο Γιώργος Μπαλλογιάννης για διπλό κοντά στο πατρικό σπίτι του.

Η ουσία είναι το κλίμα και η ατμόσφαιρα του φεστιβάλ  μπάσκετ με κοινωνικές προεκτάσεις που διοργάνωσαν άρτια οι «Φίλοι του Πέτρου».

Ατμόσφαιρα που φορτίστηκε όταν πήρε ο μικρόφωνο ο Γιώργος Μπαλλογιάννης. Ως καλός αμφιτρύων όφειλε να χαιρετήσει τους προσκεκλημένους του.

 

Εν μέσω βοής που δημιουργούσαν οι εκατοντάδες πιτσιρικάδες περιμένοντας να απολαύσουν  εν δράσει τα ινδάλματά τους, καταφέραμε κι ακούσαμε τον Γιώργο να μιλάει(φωτογραφία:Κώστας Γκόρας, βίντεο:livemedia.gr) από μικροφώνου στο κέντρο του γηπέδου και να λέει : «Δεν έχω λόγια, είναι κάτι εξωπραγματικό…».

Το ζντο των δύο ομάδων ήταν συγκλονιστικό.

«Πέ-τρος» φώναξαν δυνατά όλοι μαζί οι μπασκετμπολίστες που έδωσαν και πήραν δύναμη από τον Γιώργο Μπαλλογιάννη, την οικογένειά του και τους εθελοντές του σωματείου που προωθεί την κετογονική θεραπεία, ως εναλλακτικό μέσο βελτίωσης ή και εξάλειψης της φαρμακοανθεκτικής επιληψίας σε παιδιά.

Για το τζάμπολ ο Γιώργος πήγε στις θέσεις προς τα αποδυτήρια και κάλεσε τον προσφάτως χειρουργημένο καλαθοσφαιριστή του Ερμή Λαγκαδά, Γιώργο Βράγγα.

Στο ματς οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές «Φίλοι του Πέτρου» αφέθηκαν στη χαρά του παιχνιδιού.

Άλλωστε, όποιος βάζει το κοντό παντελονάκι και μπαίνει στο γήπεδο αισθάνεται και λειτουργεί σαν παιδί ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Γιάννης Γιαννούλης έσυρε πρώτος το χορό των καρφωμάτων κι ακολούθησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Καράγκουτης διασκέδασε με τη χαρά του Λάζου και του έκανε προσποιήσεις, ενώ ο Μπαλλογιάννης ακόμα και ως παλαίμαχος έπαιξε σοβαρό και ομαδικό μπάσκετ.

Ο Σάββας Ηλιάδης βρήκε χώρους για τα κλασσικά ψηλοκρεμαστά τρίποντά του κι ο Ευθύμης Ρεντζιάς παρουσίασε το ρεπερτόριό του στο χαμηλό ποστ.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έβαλε την αθλητική στολή των «Φίλων του Πέτρου» και παρακολούθησε το ματς παρέα με τα ενθουσιασμένα παιδιά του.

Ομαδικό μπάσκετ έπαιξε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ ο Γιάννης Σιούτης κατέκτησε χειροκροτήματα με πάσα κάτω από τα πόδια.

Σε άψογη φυσική κατάσταση παρουσιάστηκε ο Νίκος Χατζηβρέττας.

Ο Βαγγέλης Πουλιανίτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει θέση στη βασική πεντάδα και πήρε εκδίκηση σουτάροντας συνεχώς τρίποντα.

Η καταμέτρηση του thessports.gr αναφέρει 2/6 τρίποντα για τον Πουλιανίτη.Ο πιο παρατηρητικός Παναγιώτης Χορόζογλου κατήγγειλε χειρότερη επίδοση με 2/7 έξω από τα 6,75 μ.

Ενθουσιασμένος στον πάγκο κι ο Γιωργής Μπουσβάρος.

Λίγοι έδωσαν σημασία στο ταμπλό του αγώνα με δύο μεικτά 20λεπτα. Ήταν όλοι πλήρεις συναισθημάτων.

«Είμαι υπερήφανος για το πολύ υψηλό επίπεδο κουλτούρας του χώρου μπάσκετ» είπε στο thessports.gr ο Τάκης Ξουρίδας.

«Ήρθαμε να δώσουμε δύναμη στον Γιώργο και τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός έχει την πραγματική δύναμη. Φεύγουμε γεμάτοι» τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος ανέβηκε στη Σίνδο οδικώς μαζί με τον Αλβέρτη και τον Σιούτη.

Είχε φτάσει αργά το μεσημέρι κι η εκδήλωση είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γιώργος Μπαλλογιάνης και η οικογένειά του είχαν υποδεχθεί τον καλύτερο τρόπο παλιούς και νέους φίλους του Πέτρου και διαπίστωσαν πως όλοι τον αγαπούν!

filoi 1 a