Ο ΠΑΟΚ ξεπερνά το στάδιο της εφήμερης χαράς

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα την αποκλείσει την Βασιλεία, παρά το ρευστό 2-1 του πρώτου αγώνα, και θα περάσει στην επόμενη φάση.

Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ειδικά σε ένα παιχνίδι 90 λεπτών. Ένα σουτ, μια κλωτσιά, μια καραμπόλα, μια αποβολή, μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Ακόμη και συγκυρίες μπορεί να κρίνουν μια πρόκριση.

Αν τα καταφέρει, ο ΠΑΟΚ θα δώσει μια μεγάλη χαρά στο κοινό του. Αν δεν τα καταφέρει, πολύς κόσμος θα στεναχωρηθεί. Νορμάλ. Ούτε στη μία περίπτωση, ούτε στην άλλη, τελειώνει ο κόσμος.

Ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της εφήμερης χαράς κι ακόμη μια πρόκριση επί της Βασιλείας, τέτοια είναι.

Βλέπεις τον κόσμο να συνωστίζεται να πάρει εισιτήρια, βλέπεις πόσο απολαμβάνει να βλέπει την ομάδα του να είναι καλύτερη μέσα στο γήπεδο από μια ομάδα, που έχει κάνει συνήθεια τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

(Η Βασιλεία είναι σε πτώση, θα πει κανείς, όπως ίσως κι ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ. Ε, και; Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε πτώση! Θα απολογηθεί και γι΄ αυτά;)

Βλέπω τον ΠΑΟΚ να μεγαλώνει. Να είναι ανταγωνιστικός σ΄ αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη. Να κερδίζει ομάδες όπως η Βασιλεία με 2-1 και να μην πετάει στα σύννεφα, γιατί θα μπορούσε να πάρει και πιο καθαρή νίκη. Βλέπω τον ΠΑΟΚ να έχει αυτή την εποχή την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην Ελλάδα και να έχει την προοπτική να γίνει ακόμη καλύτερος.

Σε μια εποχή, που οι άλλοι δύο ψάχνονται, ο ΠΑΟΚ και καλή μπάλα μπορεί να παίξει και να πείσει όλη την Ελλάδα μπορεί, ότι είναι η καλύτερη ομάδα και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Βλέπω τον ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος να κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να πλησιάζει η ώρα (το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2019) να παίξει επιτέλους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα τ΄ άλλα, είναι εφήμερες χαρές.