Ο τίτλος ήρθε, ο πόλεμος θα μεγαλώσει

Μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα έρχεται και πάλι στην Τούμπα. Το χρόνια της υπομονής τελείωσαν, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα χάρηκαν το βράδυ της Κυριακής αυτό, που τόόόόσα χρόνια περίμεναν. Αυτό, που πριν εμφανιστεί ο Ιβάν Σαββίδης το 2012, φάνταζε ως ένα τόόόόόσο μακρινό όνειρο. Ένα σχεδόν φανταστικό σενάριο.

Η ζωή, βεβαίως, δεν τελειώνει με ένα πρωτάθλημα και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, που έχει βάλει πια τις βάσεις, είναι να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια και να γίνει το πρώτο ποδοσφαιρικό brand της χώρας, να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να αλλάξει επίπεδο. Δεν είναι πια φανταστικό σενάριο.

Η επόμενη σεζόν θα είναι φοβερά δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Ως πρωταθλητής, πλέον, και ως αυτός, που ξεβόλεψε, αυτούς που μέχρι τώρα «χλαπάκιαζαν» την πίτα (σε όλα τα επίπεδα), θα κυνηγηθεί. Πάντα όλοι τον πρώτο κυνηγούν. Πόσο μάλλον τώρα, που ο πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ.

Έχουμε ήδη πάρει μία γεύση σε όλα τα επίπεδα. Και φανταστείτε τι θα γίνει και την επόμενη σεζόν, που ίσως έχουμε και αλλαγή κυβέρνησης και έρθουν στα πράγματα αυτοί, που σήμερα με τόόόόόσο πάθος υποστηρίζουν συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Σε μια χρονιά με 25 νίκες, 4 ισοπαλίες και 0 ήττες, ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα! Κάτι μου λέει ότι την επόμενη σεζόν θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστο το 29 στα 30 για να το πάρει!

Φέτος όλοι οι αντίπαλοί του ενώθηκαν για να του κόψουν το δρόμο, μέχρι το παλιό ΠΟΚ αναβίωσαν. Είναι δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια να ελέγξουν και την ΕΠΟ γιατί η σημερινή κατάσταση, δεν αντέχεται. Δεν αντέχεται να πρέπει να είσαι καλύτερος για να κερδίσεις.

Ο ΠΑΟΚ θα δεχτεί πόλεμο στο παρασκήνιο, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, κι απέναντι σ΄ αυτό, έχει μια επιλογή. Να συνεχίσει να κάνει αυτό, που κάνει μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει να επενδύει στο ποδόσφαιρο, να κάνει ακόμη καλύτερη ομάδα, να καλύψει τα όποια κενά έχει και όποια κενά προκύπτουν. Του χρόνου οι υποχρεώσεις και φυσικά και οι προκλήσεις, θα είναι περισσότερες και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί.

Κατά δεύτερο βαθμό, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, να επικρατήσει 100% η νομιμότητα και η κανονικότητα και να καταστήσει σαφές σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, ότι είναι πράγματι η ομάδα, που επενδύει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Να καταστήσει σαφές, ότι είναι μια ομάδα, με διαφορετικό ύφος, που δεν έχει καμιά διάθεση να γίνει «σαν τους άλλους».

Ακολουθώντας αυτό το δίπτυχο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθεί.