Πήγε να «κλειδώσει» το μέλλον του

Λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, κι ενώ παραδοσιακά πάντα γίνονται πράγματα εκτός προγράμματος τις τελευταίες μέρες, μπορούν να πέσουν στο τραπέζι μερικά συμπεράσματα.

Είναι μια από τις λίγες φορές, επί των ημερών του Ιβάν Σαββίδη, που αν οι μεταγραφές τελείωναν σήμερα, δεν θα έβαζε κανείς τα κλάματα. Είναι μια από τις λίγες φορές, που ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει απεγνωσμένα να καλύψει βασικές ανάγκες.

Αυτό το χειμώνα, ο ΠΑΟΚ δεν έδρασε με βασικό στόχο να πάρει το πρωτάθλημα. Μάλλον έδρασε περισσότερο για το μέλλον του.

Πριν από ένα – δύο μήνες, μια ανησυχία υπήρχε. Πολλά ανοιχτά μέτωπα, ένα ρόστερ, που άρχισε να γερνά, μεταγραφική πολιτική και φιλοσοφία, δεν ήταν πράγματα ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

«Θα το πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, θα συνεχίσει, όμως, πορεία προς τα πάνω ή θα γίνει ΑΕΚ;». Μη μου πείτε ότι δεν το ακούσατε κι εσείς αυτό…

Τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου, αυτά έχουν απαντηθεί. Από τον ΠΑΟΚ έφυγε ο πρώτος σκόρερ του, ο πιο αποδοτικός φορ, που είχε τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Ουάρντα. Κι όμως, όλα φαίνονται καλύτερα!

Οι επιλογές που έχουν γίνει αυτόν το χειμώνα, δείχνουν αναμφίβολα μια νέα πολιτική. Νέο αίμα, φρέσκα πόδια, περισσότερη ενέργεια, παίκτες, που δίνουν προοπτική για το μέλλον.

Δείχνουν έναν ΠΑΟΚ, που δεν παρασύρθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έμεινε σταθερός στην πολιτική του, δεν σύρθηκε από την κοινή γνώμη, σε επιλογές, που αργότερα μπορεί να μετάνιωνε και θα ήταν επιλογές για το σήμερα. Αυτό σημαίνει, δυνατός ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πήγε σε επιλογές για το αύριο, δείχνοντας σαφή διάθεση να ανανεώσει τον θίασό του, χωρίς να ρίξει την ποιότητα, απεναντίας, και παράλληλα, κράτησε κάποιες από τις μέχρι τώρα σταθερές του, που είναι και υψηλής ποιότητας. Θα κρατήσει κι άλλες, όσες νομίζει ότι τον εξυπηρετούν.

Σ΄ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, ο ΠΑΟΚ δεν πήγε σε επιλογές για να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα. Αυτό, είναι φανερό ότι θα του δώσει το πολύ δυνατό γκρουπ των παικτών, που έχει χτίσει ο Λουτσέσκου. Το μέλλον του πάει να «κλειδώσει»!

Υ.Γ. Το ποιος έχει χαράξει αυτή τη νέα πολιτική και ποιος την υλοποιεί, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Η αλήθεια μπορεί να μην είναι πάντα στο προφανές. Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα μετράει. Κι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.