Παιδιά, αυτό που πέφτει, δεν είναι βροχή…

To CAS, λοιπόν, μίλησε. Την Δευτέρα εξέτασε την πολύκροτη υπόθεση, τους άκουσε όλους, και την Παρασκευή πήρε την απόφαση. Δε χρειάστηκε να περάσουν μήνες.

Η απόφαση του CAS, να ακυρώσει την επιτροπή Αυγενάκη και τη δήθεν δεσμευτικότητα της εισήγησής της και να στείλει την υπόθεση πίσω στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, από την οποία ζητά να μπει στην ουσία και να δικάσει, είναι ένας πραγματικός ΚΟΛΑΦΟΣ.

Κόλαφος γι΄ αυτούς που εμπνεύστηκαν αυτή την ιστορία με έναν και μοναδικό στόχο, να πλήξουν τον ΠΑΟΚ για να τον θέσουν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και να λεκιάσουν την ιστορία του.

Κόλαφος και γι΄ αυτούς, που όπως σωστά λέει ο ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή του “συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής δικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου”, αλλά και της κοινής γνώμης. Κι αυτοί είναι τακτικοί δικαστές, που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δικάσουν, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, και αποδέχτηκαν αβρόχοις ποσίν την εισήγηση μιας… τρολοεπιτροπής, που αποτελείται από τον συνταξιούχο δικαστικό, κουμπάρο ενός υπουργού, έναν δικηγόρο που διόρισε ο υπουργός (και λέγεται πως μετά απ΄ αυτή την υπόθεση, δεν ξαναπάτησε στην επιτροπή), μια δικηγόρο που πιστεύει ότι ο Σώρρας έχει 600 δισ. για να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της χώρας κι έναν οικονομολόγο, ονόματι Αρκούδη. Όλοι τους εγνωσμένης σοβαρότητας…

Μια εισήγηση που ο ΠΑΟΚ είπε με επίσημη ανακοίνωσή του ότι η επιτροπή την πήρε έτοιμη γραμμένη και κανείς δεν έκανε μήνυση στον ΠΑΟΚ!

Το CAS, λοιπόν, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση του και να εκθέσει στην πραγματικότητα, όσους ακούσια ή εκκούσια, πήγαν να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ και να τον λεκιάσουν.

Η απόφαση είναι μια δικαίωση για τον ΠΑΟΚ, που βλέπει, πλέον, ότι υπάρχει δικαιοσύνη κι όταν έχεις δίκιο, υπάρχει τρόπος να το βρεις.

Τώρα θα πρέπει κάποιοι άλλοι να αποδείξουν ότι τα όνειρα που είδαν και η ιστορία που… ανακάλυψαν, υπάρχουν και στην πραγματικότητα.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, είναι πως αυτή η ιστορία τον έχει ήδη βλάψει.

Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ήταν ΠΡΩΤΟΣ στη βαθμολογία. Αυτή η “κακή ομάδα”, με τον “κακό προπονητή”, που “δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο”, που, που, που… 

Αυτή η ομάδα ήταν ΠΡΩΤΗ μέχρι να στηθεί αυτή σκευωρία, να αποπροσανατολιστεί, να καμφθεί το ηθικό της, να γίνει η ζημιά, να την πάρει η κάτω βόλτα αγωνιστικά και να ξεσπάσει η εσωστρέφεια. Αυτά, δυστυχώς, συνέβησαν και καταγράφονται στην ιστορία.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε όλα όσα είδαμε σε καθαρό αγωνιστικό επίπεδο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Κι αυτά έχουν καταγραφεί, έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα και οι πηγές του κακού και είμαι βέβαιος πως μόλις έρθει η ώρα, θα αντιμετωπιστούν όπως ακριβώς πρέπει.