Ποιο -6; Αλλού είναι η ουσία…

Μη μου πείτε, δεν ζούμε ιστορικές στιγμές; Δεν αναρωτηθήκατε «αν είναι αλήθεια», βλέποντας τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση και τους ανθρώπους του φανερά εκνευρισμένους και ανήσυχους κι έναν παρατηρητή αγώνα στο Καραϊσκάκη, να καταθέτει ότι τον έδειραν;

Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση και η αφαίρεση βαθμών, από την ώρα, που υπάρχει μαρτυρία για βιαιοπραγία κατά αξιωματούχου αγώνα, δεν φαίνεται, πια, καθόλου απίθανο σενάριο.

(Σας θυμίζω ότι το -3 του 2014, ήρθε λόγω προπηλακισμού του Βαλντέζ και του Μανιάτη στην Τούμπα κι όχι για τους γάβρους και τα καπνογόνα)

Υπήρχε, δηλαδή, περίπτωση να φτάσουμε ως εδώ «τω καιρώ εκείνο», τότε που το ποδόσφαιρο ήταν λίγο διαφορετικό; Όχι, ε;

Για την ουσία της υπόθεσης, πολλά μπορεί να πει κάποιος, μετά την χθεσινή εκδίκαση.

Το Καραϊσκάκη είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στη χώρα. Κάμερες υπάρχουν παντού. Αν ήμουν Ολυμπιακός κι ένιωθα να με λασπώνουν, να με κατηγορούν άδικα, να νιώθω ότι προσπαθούν να με στήσουν, θα με λύτρωναν οι κάμερες. Ορίστε κύριοι, πάρτε το υλικό να δείτε ότι δεν έγινε τίποτα! Θα προσευχόμουν, μόνο, να δούλευαν οι κάμερες και να μην είχαν πάθει κάτι στο κρίσιμο σημείο.

Δεν με απασχολεί το τί ακριβώς έγινε, δεν με απασχολεί το αν ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών. Δεν με απασχολεί ούτε καν, αν θα επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ και θα πάρει κατ΄ αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα.

Όπως το πήρε ο Ολυμπιακός πριν κάποια χρόνια με τον Βάλνερ, όπως θα το πάρει ο Ολυμπιακός, αν δεν του αφαιρεθούν βαθμοί κι αν η τελική του διαφορά με τον ΠΑΟΚ δεν είναι μεγαλύτερη των τριών βαθμών (σας θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με -3 βαθμούς).

Το σημαντικό σ΄ αυτή την ιστορία, είναι άλλο.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, νιώθεις πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι κανείς άτρωτος, μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Και ξέρετε ποιο είναι το σημαντικό; Ότι αυτό το νιώθει, πια, κι αυτός που ως τώρα ήταν άτρωτος! Μέχρι τώρα, τους έβλεπε όλους ως αθερίνες. Τώρα, δύσκολα!

Αυτό είναι το κέρδος απ΄ αυτή την ιστορία.

Ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις. Αυτό θέλουμε. Κι αν είσαι καλύτερος, αν κάνεις καλύτερες… επενδύσεις, να κερδίσεις.

Αλλιώς να χάσεις.

Μπήκαμε, λοιπόν, σε μία εποχή, που ο μέχρι τώρα αυτοκράτορας, δεν νιώθει πια παντοδύναμος. Αν κρίνεις από συμπεριφορές στην πειθαρχική επιτροπή, μέσα κι έξω, μάλλον αδύναμος νιώθει.

Μπήκαμε σε μία εποχή, που οι διαιτησίες δεν είναι αυτές, που ήταν. Ναι, λάθη γίνονται, και κάποιες φορές χοντρά, αλλά ποιος πιστεύει ότι αυτά τα λάθη είναι μέρος ενός σχεδίου; Ποιος βλέπει δόλο, πίσω απ’ αυτά τα λάθη;

Μπήκαμε σε μία εποχή, που βλέπουμε μπροστά μας το κανονικό ποδόσφαιρο να έρχεται.

Δεν θα γίνουμε ποτέ Αγγλία, ποτέ Γερμανία, εδώ είναι Βαλκάνια, άλλωστε, αλλά θα έχουμε κάτι καλύτερο. Είμαστε κάπου στη μέση της διαδρομής, πέρασαν οι πρώτες δύσκολες και απότομες στροφές.

Και ποιος τα έκανε όλα αυτά;

Ποιος προσπαθούσε να καταστήσει σαφές, πριν από σχεδόν ένα μήνα, ότι θα το χτυπήσει το σύστημα, θα το αλλάξει το ποδόσφαιρο; Τότε μπορεί να μην τον πιστεύαμε, αλλά τώρα το βλέπουμε να έρχεται. Η ΕΠΟ, που πριν τρία χρόνια, με ανακοίνωσή της προδίκαζε την εξοντωτική τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, η ΕΠΟ, που τόσο οργή προκαλούσε στον φίλαθλο, αυτή η ΕΠΟ δεν υπάρχει πια. Αυτή την ΕΠΟ την ξερίζωσε η ίδια η ΦΙΦΑ. Τα «κεντρικά» δηλαδή. Το «franchise» ήταν άθλιο!

Αυτό το άθλιο ποδόσφαιρο, που άδειασε τα γήπεδα, το διέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός άλλαξε το τοπίο. Συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο καθένας έχει το μερίδιο, που του αναλογεί.

Και φυσικά μερίδιο μεγάλο έχει η κυβέρνηση, που δεν είχε πρόβλημα να σπάσει αυγά.

Υπάρχει ενδεχόμενο, να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό βαθμοί, και να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.

Αν ήμουν ΠΑΟΚ, δεν θα ακουμπούσα ποτέ αυτό το τρόπαιο.

Το πραγματικό τρόπαιο του ΠΑΟΚ, είναι πως «καθάρισε τη μπουγάδα». Κι από εδώ και στο εξής, θα έχει πια τη δυνατότητα να κερδίσει κανονικά και καθαρά τρόπαια. Αρκεί να… επενδύει κι αυτός σωστά…

Υ.Γ.1. Πολύ θα ήθελα να ήξερα, τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης, την ώρα που στέκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πάνω από τα συντρίμμια της Τούμπας, εκείνο το βράδυ, της 2ας Μαρτίου 2016. Γεια σου (Ανδρέα) Παππά, που να ήξερες τί καλό μας έκανες!

Πηγή : FORZA 22/04