Προς παίκτες του ΠΑΟΚ : Έχεις γράμμα Νο4

Τα τελευταία γράμματα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, σε σχέση με την περσινή χρονιά έφτασαν κάπως καθυστερημένα και τα παρέλαβαν καθώς αναχωρούσαν για την προετοιμασία. 

Προς κ. Κάνιας Χοσέ

Η δεύτερη χρονιά σας δεν ήταν σαν την πρώτη, σώσατε όμως την παρτίδα με την εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό και το φάουλ που κερδίσατε από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ. Υπήρχε βέβαια και μεγαλύτερος συνωστισμός στο κέντρο και χάσατε τη θέση σας στα περισσότερα παιχνίδια. Πολλά αβίαστα λάθη στις πάσες παρατηρήσαμε φέτος και πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικός. Η θέση σας πάντως είναι κρίσιμη για μια ομάδα και πάντα θα βρίσκετε ένα μεροκάματο. Είσαστε μια πολύ συμπαθητική παρουσία στην ομάδα και από τα παιδιά που συμβάλουν ιδιαίτερα στο καλό κλίμα και σας θέλουμε.

Προς κ. Μακ Ρόμπερτ

Ήσασταν μια απογοήτευση για μας πλην λίγων εξαιρέσεων. Όχι ότι ήσασταν πολύ κακός αλλά σε σχέση με τις προσδοκίες μας. Φύγατε ως ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, επιστρέψατε για τέτοιος αλλά δεν δικαιολογήσατε αυτό το ρόλο. Δεν δείξατε τα παλιά σας στοιχεία, ούτε τα τρεξίματα. Το παιχνίδι σας έγινε κάπως μονότονο και προβλέψιμο από τους αντιπάλους. Ίσως βέβαια δεν σας ευνόησε και το σύστημα της ομάδας με τους δύο καθαρούς επιθετικούς, στην ουσία έναν εξτρέμ, ενώ την καλή χρονιά σας την κάνατε όταν η ομάδα έπαιζε το κλασικό 4-3-3 και μάλιστα όταν παίζατε συχνά και ως φορ.  Σας αγαπάμε, μας συγκινεί η αγάπη σας για την ομάδα, την Ελλάδα και την πόλη, το ότι είσαστε κολλητός με πολλούς παίκτες, σας θέλουμε και ελπίζουμε ότι μπορείτε να ξαναγίνετε ο παλιός Μακ αλλά είναι αυτά τα ρημάδια τα 4 εκατ. € που δεν δίνονται. Ούτε τα μισά. Φανταζόμαστε κι εσείς είσαστε σε δίλημμα. Να βρεθεί ομάδα να δώσει αυτά τα χρήματα και στην Ζενίτ και σε σας ή να μην βρεθεί, να πέσει η τιμή σας και να έρθετε πάλι εδώ; Είναι μάλλον από τις περιπτώσεις που λέμε: ‘θα δείξει…’. 

Προς κ. Μουλέν Τιμπό

Λίγοι παίκτες κατάφεραν να δείξουν πόσο καλοί είναι, μέσα σε 30 λεπτά, όπως εσείς. Λίγοι επίσης παίκτες, ενώ έδειξαν ότι είναι καλοί δεν βρήκαν όχι θέση αλλά ούτε μερικά αγωνιστικά λεπτά. Ήσασταν άτυχος που βρήκατε εντελώς στρωμένο κέντρο και που τραυματιστήκατε κάποια στιγμή. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι ενώ η τεχνική ηγεσία ζήτησε αντικατάσταση του Τσίμιροτ και ήρθατε εσείς και ενώ δείχνετε ότι δεν υστερείτε σε κάτι, ίσως είσαστε και καλύτερος, δεν σας αξιοποίησε. Ο προπονητής πάντως σας εκθείασε σε μια συνέντευξη λέγοντας ότι χαίρεται κανείς να σας βλέπει να χτυπάτε την μπάλα και σας ζήτησε να μείνετε. Έχετε θέση ακόμη κι αν πάρει ο ΠΑΟΚ το μεγάλο 8άρι που ψάχνει. Θα βρείτε βέβαια πάλι μπροστά σας 2-3 παίκτες με ‘μπάρμπα στην Κορώνη’, αλλά ευκαιρίες θα έχετε και αν είσαστε καλός θα παίξετε, παρ΄ όλα αυτά, όπως, για παράδειγμα, πέρσι ο Πασχαλάκης.

Προς κ. Μαλεζά Στέλιο

Σας θυμόμαστε ένα νεαρό με μακριά μαλλιά, πότε φτάσατε να γίνεται ένας αξιοσέβαστος αρχηγός της ομάδας; Η προσφορά σας είναι μεγάλη και μέσα στο γήπεδο, όταν χρειάζεται και έξω από αυτό και σας εξασφάλισε ένα νέο συμβόλαιο. Είσαστε ο παίκτης που κάθε ομάδα θέλει να έχει. Σιγουριά όταν χρειαστεί και αποδοχή, όταν δεν παίζει. Άλλωστε έχετε πολλά να κάνετε και να προσφέρετε και εκτός παιχνιδιού. Σας βλέπουμε πώς παθιάζεστε και στον πάγκο. Μισός παίκτης, μισό μέλλος του τεχνικού τημ. Είσαστε ένας από τους κύριους φορείς της ιστορίας της ομάδας και πρέπει να την μεταλαμπαδεύετε διαρκώς και στους νέους παίκτες. Φέτος βέβαια ίσως να παίξετε ακόμη λιγότερο γιατί πρέπει να ψαχτεί ο ΠΑΟΚ για την επόμενη μέρα στα στόπερ, μια και οι 4 στους 5 σήμερα είσαστε πάνω από τα 30.

Προς κ. Ενρίκε Πέντρο

Λίγοι παίκτες έδεσαν με την μενταλιτέ της ομάδας και τους φιλάθλους, όπως εσείς και σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Το πάθος σας είναι αυτό που ξεχωρίζει και μας έκανε από την πρώτη μέρα να πούμε: ‘ρε αυτός είναι σκέτο ΠΑΟΚτσάκι’. Ήρθε και το γκολ στον τελικό και το πράγμα έδεσε. Πολλοί δυσαρεστήθηκαν πέρσι όταν φύγατε και πολλοί χαίρονται φέτος και παρακαλάνε να σας έχουμε μαζί. Βέβαια υπάρχουν και κάποια ζητήματα, δεν είσαστε τόσο προσηλωμένος στην τακτική, όπως για παράδειγμα ο Κάμπος. Δυστυχώς για σας σήμερα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στο ψηλό επίπεδο αυτό είναι απαραίτητο. Δείτε τι γίνεται και στο Μουντιάλ. Ένα σωρό τακτικά στρατιωτάκια, χωρίς καμιά φαντασία. Έχετε όμως και ένα πλεονέκτημα. Είσαστε ο ιδανικός για να γυρίσει ένα παιχνίδι το οποίο δεν πάει καλά. Σας ευνοεί και το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου, όπως κάθε καλός στρατηγός, θέλει να έχει εφεδρείες. Εφεδρείες δεν εννοούνται φυσικά οι αναπληρωματικοί γενικώς, τέτοιες όλοι έχουν, αλλά εκείνοι που θα κερδίσουν τη μάχη ερχόμενοι από πίσω. Και αυτοί είναι λίγοι. Πέρσι είχε για το ρόλο αυτό τον Μπίσεσβαρ αλλά καθόλου δεν θα τον χαλάσει να έχει κι εσάς. Δυστυχώς υπάρχει θέμα με τις θέσεις των μη κοινοτικών παικτών και δυστυχώς 1-2 βρίσκονται στο απυρόβλητο, , μολονότι δεν είναι καλύτεροί σας. Οπότε, ίδωμεν… Παλέψτε το όμως, με τον τρόπο που ξέρετε.

Προς κ. Ουάρντα

Είσαστε απίστευτος με τον τρόπο που καταφέρνετε να συγκεντρώνετε όλα τα φώτα πάνω σας. Είτε με τον θετικό τρόπο, την απόδοση και τα γκολ σας είτε με τον αρνητικό. Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε με σας. Κάνατε όντως όλες τις βλακείες για τις οποίες σας κατηγόρησαν πέρσι και σας έδιωξαν ή σας έβαλαν στο μάτι και σας αδίκησαν. Πάντως κάποιες κάνατε, αλλά καταφέρατε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες. Φαίνεστε να αγαπάτε με πάθος την ομάδα, να θέλετε πολύ να παίξετε σε έναν ακόμα πιο μεγάλο ΠΑΟΚ, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Η αξία σας στο χρηματιστήριο ανέβηκε και η ρήτρα δεν είναι μεγάλη. Θα ήταν καλό για την ομάδα να μείνετε και για σας να εξελιχθείτε μέσα από μια καλή ομάδα και αγώνες στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται δύσκολο. Πάντως όλοι σας θέλουν. Και επίσης, αν μείνετε, θα πρέπει να πειθαρχήσετε σε κάποια πράγματα. Βέβαια αυτό καλό θα σας κάνει.

Προς κ. Κίτσιου Στέλιο

Πήγατε, πήρατε αγώνες και εμπειρίες και επιστρέψατε. Βέβαια είχατε μια μικρή ρήτρα στο 1,2 εκατ. € που δεν την κάλυψε η ομάδας σας ή κάποια άλλη και αυτό κάτι δείχνει.  Δεν πειράζει όμως. Είσαστε πάλι στο λιμάνι σας, αλλά πρέπει αυτή τη φορά να προετοιμαστείτε για ταξίδια μακρινά. Η εποχή που κάποιοι στον ΠΑΟΚ μπορούσαν να μένουν και να γυροφέρνουν εδώ γύρω-γύρω πέρασε. Πάντως έχετε χρυσή ευκαιρία. Πρώτον, δεν μπαίνει ζήτημα για τη θέση σας στο ρόστερ, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους συμπαίκτες σας. Δεύτερον, σε κάθε περίπτωση θα παίξετε αρκετά, με δεδομένο και τους πολλούς αγώνες και την ηλικία του Μάτος. Τρίτον και κυριότερο, έχετε μεγάλη ευκαιρία να μάθετε καλύτερα τη θέση από αυτόν και από τον Βιεϊρίνια. Πρέπει να γίνετε πιο θρασύς και τολμηρός. Από τους νέους παίκτες αυτά θέλει κάθε ομάδα και κάθε προπονητής. Ενέργεια και θράσος, χωρίς μεγάλα ρίσκα φυσικά. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να σκοράρετε, μπάλα ξέρετε, όχι σαν κάτι τύπους όπως ο Λεοβατς και το ζήτημα για σας είναι 3-4 γκολ. Έτσι θα ξεπεταχτείτε. Έτσι καθιερώθηκε ο Γεωργάτος, μελετήστε την περίπτωσή του, τότε.

Προς κ. Χάρη Χαρίση

Κάτι πήγε στραβά για σας. Δεν είναι δυνατόν η καλύτερος νέος παίκτης της Ελλάδας, για δύο χρόνια να πάρει την κατιούσα. Βέβαια ήσασταν άτυχος σε κάποια σημεία. Πρώτον, βρήκατε μπροστά σας τον Τσίμιροτ, που αν και δεν ήταν καλύτερός σας, στην αρχή ευνοούσε ο συμπατριώτης του Τούντορ – τάχα δική τους ανακάλυψη – και στη συνέχεια όλος ο ΠΑΟΚ καταλήφθηκε από μια ιδεοληψία να τον πουλήσει ακριβά, γιατί αυτό πρόβλεψε ο Άρνεσεν. Μετά βρεθήκατε στο μέσο της κόντρας Ίβιτς – Χριστοβασίλη και ο Σέρβος κόουτς έβγαλε κακία για σας, γιατί σας θεωρούσε παιδί του πρώην προέδρου σας. Ακούστηκε πως πίστευε ότι εσείς μεταφέρατε στον Χριστοβασίλη άσχημα πράγματα που είχε πει ο Ιβιτς γι’  αυτόν στα αποδυτήρια και σας έκοψε τη μπάλα. Ίσως να κάνατε – νέος ων – αυτό το λάθος αλλά και η τιμωρία ήταν εξοντωτική. Μάθαμε μάλιατα ότι κάνατε και δεύτερο λάθος, όταν είδατε ότι δεν έχει χαΐρι και αρχίσατε κακές παρέες και νυχτοπερπατήματα με συμπαίκτης σας γνωστό γι’  αυτά, ο οποίος κατέστρεψε την καριέρα του. Αυτός όμως έκανε καριέρα και μετά την κατέστρεψε, προσέξτε εσείς μην δεν κάνετε καθόλου. Κάτι κάνατε πέρσι στο Βέλγιο και έχετε πάλι μια ευκαιρία και μάλιστα μεγαλύτερη. Αλλά και τελευταία, τουλάχιστον στον ΠΑΟΚ. Πιάστε την απ΄ τα μαλλιά. Αγώνες θα πάρετε, όλοι οι παίκτες του κέντρου αργότερα είναι καλοί αλλά μεγάλοι σε ηλικία πλην του Πέλκα ο οποίος ίσως να φύγει κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μάθετε από αυτούς και να πάρετε μετά μια καλή θέση στην ομάδα. Θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πολύ αλλά είσαστε σε περιβάλλον ορθολογισμού πια το οποίο ευνοεί τη δουλειά.