Πρώτη στάση και πρώτος απολογισμός

Είναι ουσιαστικά η πρώτη διακοπή στη σεζόν λόγω των εθνικών ομάδων (ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες διακοπές, γιατί όπως πηγαίνουν τα πράγματα, σφίξαμε…) και είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Σ΄ αυτά που γίνονται αυτή την εποχή στον ΠΑΟΚ, αν ξεκινήσουμε από το αποτέλεσμα, θεωρώ πολύ σημαντική την ευρωπαϊκή του παρουσία. Ο ΠΑΟΚ έκανε αίσθηση στα προκριματικά, έχει μια καλή παρουσία στον όμιλο και η πρόκριση είναι στο χέρι του. 

Τόσα χρόνια η Ευρώπη περνά σε δεύτερη μοίρα, στον βωμό του πρωταθλητισμού, τώρα έχουν καταλάβει όλοι πόσο σημαντική είναι ακόμη και για να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Στο πρωτάθλημα ο απολογισμός δεν είναι καλός, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ήδη 6 βαθμούς, που στην πορεία θα τους ψάχνει, διότι όπως αντιλαμβάνονται όλοι, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κάνει γκέλες. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα ματσάκια τα καθαρίζει. Με άλλη ψυχολογία προχωράς ότι είναι στην κορυφή, με άλλη όταν μονίμως κυνηγάς. Βέβαια, η χρονιά είναι μεγάλη και μέχρι την άνοιξη, που θα έρθουν τα πλέι οφ, οι ισορροπίες μπορεί να έχουν ανατραπεί.

Για τον ΠΑΟΚ το μείζον, αν αφήσουμε στην άκρη τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, είναι να καταφέρει ο νέος προπονητής να μετατρέψει σε μια πολύ δυνατή ομάδα, αυτό το σπουδαίο ρόστερ, που έχει δημιουργηθεί.

Σε μια περίοδο, που όλοι απαξίωναν τα πάντα, πίστευα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει λειτουργήσει σωστά κι έχει φτιάξει μια ομάδα, που μπορεί να τον απογειώσει στο μέλλον. Άφησε παίκτες που του ήταν λιγότερο χρήσιμοι, έφτιαξε ένα ρόστερ με προοπτικές και παίκτες μικρότερης ηλικίας και όχι μικρότερης ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον ένα ρόστερ, που έχει πολλά να δώσει. Αυτό θα φανεί.

(Παρενθετικά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να εξοκείλει και να πάει σε τρέλες του παρελθόντος. Το σημειώνουμε αυτό, γιατί κάποιες αποτυχίες μέσα σε μια σεζόν, μπορεί να δημιουργήσουν πίεση και η πίεση λάθη. Είναι σημαντικό να μείνει ο ΠΑΟΚ σταθερά στο δρόμο, που χάραξε)

Ο Πάμπλο βρήκε μια ομάδα, που δεν είναι “καμμένη γη”. Ο προηγούμενος προπονητής έκανε δουλειά, αυτό είναι φανερό. Δε θα τον αναπολούμε, αλλά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τον απαξιώνουμε. Σ΄ αυτή την καλή ομάδα, ο Πάμπλο πρέπει να βάλει τις πινελιές του και την κάνει πολύ καλύτερη, μια ομάδα, που θα είναι ξεκάθαρα και πάλι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Πρέπει να αξιοποιήσει καλύτερα αυτό το ρόστερ, να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο πειστικός μέσα στο γήπεδο, να ξαναγίνει πιο “aggresive” ομάδα, να βλέπεις μέσα στο γήπεδο πολεμιστές, ένα σύνολο από παίκτες, που θα μπαίνουν στο γήπεδο για να πολεμήσουν για κάθε μπάλα. Από εκεί ξεκινούν όλα, αυτό έλλειψε μέχρι τώρα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν, η ποιότητα είναι μεγάλη.