Σχεδόν βέβαιο, ότι στο τέλος θα γίνει αυτό, που πρέπει

Φεύγει ο Ιούνιος κι αρχίζουν ένα – ένα να κολλάνε τα κομμάτια. Το νέο παζλ δεν είναι ακόμη 100% έτοιμο, άρχισε, όμως, να διαγράφεται.

Κάποιοι θα πουν ότι ο ΠΑΟΚ άργησε. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο σβέλτος, αν ήθελε να πάρει παίκτες της σειράς.

Απ΄ αυτούς, που κυκλοφορούν άφθονοι στο ελληνικό παζάρι, παίκτες που κάνουν πρόβα για παλαίμαχοι, παίκτες που έπαιζαν στη χάση και στη φέξη στις προηγούμενες ομάδες τους, παίκτες προβληματικοί, παίκτες φθηνοί.

Ο ΠΑΟΚ εδώ και λίγες μεταγραφικές περιόδους, δεν στοχεύει σ΄ αυτές τις δεξαμενές.

Θα πει κανείς ότι έχοντας τα χρήματα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τελειώσει και πιο νωρίς με τους παίκτες, που ψάχνει. ΟΚ, αυτό να το δεχτούμε, αλλά για μένα, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα σ΄ αυτή τη φάση είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην παρεκκλίνει από τη στρατηγική, που έχει χαράξει και να χτίζει ομάδα με ένα ΣΩΣΤΟ πλάνο.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αγοράζει ΚΑΛΟΥΣ και ΝΕΑΡΟΥΣ παίκτες, παίκτες, που έχουν προοπτικές και μπορούν να εξελιχτούν σε καλές επενδύσεις.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να προσπαθεί να χτίσει μια πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία θα μπορεί να βγάζει και περισσότερη ενέργεια στο χορτάρι. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ ανταγωνιστικός στο επίπεδο, που θέλει πλέον να παίξει.

Καμιά «γκαζοζέ» ομάδα, δεν ήταν ανταγωνιστική στο χαμηλό επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ ή στο υψηλότερο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σ΄ αυτή το νεανικό, μα ποιοτικό παζλ, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να προσθέσει και κάποια κομμάτια που έχουν τον συνδυασμό εμπειρία και ποιότητα. Ένα τέτοιο κομμάτι είναι ο Στοχ. Φαίνεται μεγάλος σ΄ αυτό το παζλ, όντας στα 29 του προς 30.

Η ποιότητα του Σλοβάκου δεν τίθεται προς συζήτηση. Μιλάμε για μεταγραφή πρώτης γραμμής, που αναμφίβολα ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ.

Πριν από κάποιες εβδομάδες, είχα γράψει σ΄ αυτή τη γωνία ότι έστω κι αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει κινηθεί ακόμη μεταγραφικά, έχω υπομονή και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα γίνουν οι σωστές κινήσεις και ο ΠΑΟΚ θα έχει την επόμενη σεζόν, μια καλύτερη ομάδα, απ΄ αυτή, που κατέκτησε το νταμπλ.

Βλέποντας ποιοι έφυγαν, και παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς, ο Ροντρίγκο, ο Ντούγκλας, ο Στοχ, ακόμη και οι Μιχάι και Μελιόπουλος να έρχονται, δε νιώθω δικαιωμένος, για την βεβαιότητα, που εξέφρασα πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος, διότι κέρδισε με τις κινήσεις του στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδου, το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουμε με υπομονή, χωρίς βιασύνη και σημάδια πανικού.

Είναι βέβαιο ότι παρά τις δυσκολίες και καμιά φορά και κάποιες δυσλειτουργίες, ότι ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Και το τέλος αργεί!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ…

*** Όταν φεύγουν κάποιοι παίκτες, που ο κόσμος είχε συνηθίσει να βλέπει, είναι λογικό, πολλοί να μη νιώθουν ευχάριστα. Όταν είναι «φρέσκο», αυτό συμβαίνει.

*** Και στον ΠΑΟΚ αυτό θα συμβαίνει, τουλάχιστο όσο ο κόσμος δεν βλέπει στο γήπεδο τους αντικαταστάτες των Κάνιας και Σάκχοφ. Θα υπάρχουν κάποιοι, που θα λένε «ήταν σίγουρες και καλές λύσεις, γιατί τους άφησαν να φύγουν;».

*** Σε λίγο καιρό, είναι βέβαιο πως δεν θα τους θυμάται κανείς. Όπως δε θυμάται, για παράδειγμα, κανείς τον Τζάλμα Κάμπος, που όταν πέρσι τέτοια εποχή έφυγε, πολλοί «στράβωσαν».

(FORZA 29/06)