Τα χρόνια της υπομονής είναι μια ανάμνηση

Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, όλοι περίμεναν κατευθείαν να δουν έναν μεγάλο ΠΑΟΚ. Επειδή ακριβώς έχει πολλά λεφτά!

Στην αρχή, μάλιστα, πολλοί τον λοιδορούσαν, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει γρήγορα βήματα μπροστά και το περίφημο τραπεζάκι στο Μακεδονία Palace.

Πέρασε πολύς κόσμος από τον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης το πάλεψε. Τότε, στις αρχές, όταν όλοι περίμεναν άμεσο αποτέλεσμα, είχαμε ξεχάσει, ότι ούτε ο Κόκκαλης, που μετέπειτα κυριάρχησε (με το γνωστό τρόπο), τα κέρδισε όλα γρήγορα.

Όσο πλούσιος κι αν είναι κανείς, το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο πράγμα, ούτε απλά μαθηματικά. Το ποδόσφαιρο είναι μια επιστήμη ολάκερη.

Κάποια στιγμή είχα πει ότι, όπως όλοι, έτσι κι ο Σαββίδης θα πρέπει να πληρώσει για να μάθει. Το πανεπιστήμιο του ποδοσφαίρου, έχει δίδακτρα και τα μαθήματα δεν είναι ταχύρυθμα. Από την άλλη, κάθε τι θέλει το χρόνο του να ωριμάσει, ούτε η Ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα.

Πέρασαν έξι χρόνια. Και τι υπάρχει σήμερα;

Κατ΄ αρχήν, η σαπίλα στο ποδόσφαιρο και σε κάθε δομή του, που εμπόδιζε τον καλύτερο να κερδίσει, ξεριζώθηκε. Όχι μόνη της!

Υπάρχει μια ομάδα, που έχει πάρει δύο κύπελλα. Πότε πήρε ξανά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ δύο συνεχόμενα κύπελλα;

Υπάρχει μια ομάδα, που «φυσάει». Μια ομάδα, που είτε θα μπει φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (αν όχι, θα μπει σίγουρα του χρόνου) ή θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου προβλέπεται να περάσει τον όμιλο και νομίζω ότι μπορεί να φτάσει ως τους 16. Σ΄ αυτό το επίπεδο έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα, γεμάτη παιχταράδες και με έναν έξοχο προπονητή, που παίζει τόσο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, που δεν χάνει με τίποτα, που έχει χτίσει φοβερό χαρακτήρα, που κυριαρχεί ακόμη και στις έδρες της Βασιλείας και της Σπαρτάκ.

Μια ομάδα, που αν δεν ανατείλει ο ήλιος από τη δύση, θα πάρει φέτος και το πρωτάθλημα.

Τον ΠΑΟΚ τον σέβονται πια και στην Ευρώπη.

Τα δύσκολα πέρασαν, τα χρόνια της υπομονής πέρασαν και είναι μια ανάμνηση.

Σήμερα βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ, που αρχίζει να ζει την χρυσή εποχή του. Γιατί νομίζω, πως όντως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!

(FORZA 18/8)