Τι άλλο θα κάνουν, τι άλλο θα σκαρφιστούν…

Έρχεται η Κυριακή, έρχεται ένα ντέρμπι (ντέρμπι είναι, όσο “σκοτωμένη” κι αν φαίνεται η ΑΕΚ) κι εμείς ασχολούμαστε με τόσα και τόσα, εκτός από το ίδιο το παιχνίδι! Φοβερό δεν είναι;

Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος τους; Να ασχολούμαστε με όλα τα άλλα, εκτός από το ίδιο το παιχνίδι; Μήπως ο στόχος τους είναι ο αποπροσανατολισμός; Να μην είναι ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι; Ποιος ξέρει…

Το σίγουρο είναι πως το ποδόσφαιρο δεν είναι το δυνατό τους σημείο! Το είδαμε και την Κυριακή, όταν ο Παναθηναϊκός πήγε και τους έκανε “κουδούνια” μέσα στην έδρα τους, και χρειάστηκε μια “διεθνής” σφαγή και ένας ακόμη “βιασμός” του VAR σ΄ αυτό το γήπεδο, για να κερδίσουν και να καταφέρουν να προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ.

Το είχαμε δει και στο Βόλο, όπου η τοπική ομάδα “πολέμησε” και δεν την κέρδισαν. Για 75 και βάλε λεφτά, μετά το ακυρωθέν γκολ του Σουντανί, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Το είδαμε και στην Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα επίσης “πολέμησε” και δεν την κέρδισαν. Δεν της έκαναν, μάλιστα, ούτε φάση! 

Είναι φανερό, μέσα στο γήπεδο δυσκολεύονται. Μάλλον γι΄ αυτό, στέλνουν τη μπάλα συχνά σε άλλα γήπεδα.

Φέτος, μάλιστα, σε ένα ευνοϊκό -για τους ίδιους- πολιτικό περιβάλλον, με τις πλάτες να είναι μεγάλες, το “παιχνίδι” εκτός αγωνιστικού χώρου ευνοείται. Να δούμε μέχρι πότε!

Πέρσι τέτοιες εποχές είχα γράψει ότι αν ο ΠΑΟΚ εκείνο το πρωτάθλημα, θα ήταν το 8ο θαύμα του κόσμου. Λάθος! Το πρωτάθλημα το πήρε, αλλά οι αντίπαλοί του έμοιαζαν τόόόόσο αδύναμοι… Κι ας κέρδισαν όλα τα παιχνίδια στον δεύτερο γύρο, εκτός απ΄ αυτό στην Τούμπα.

Φέτος είμαι, όμως, σίγουρος. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και πάρει το φετινό πρωτάθλημα, τα άλλα 7 θαύματα του κόσμου θα μοιάζουν με παιχνιδάκια σε βρεφονηπιακό σταθμό!

Μ΄ αυτά που γίνονται από την αρχή της σεζόν και έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό, όταν όλοι κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και είναι δύσκολο να την κλονίσει κανείς με ορθόδοξο πόλεμο, κάθεσαι και σκέφτεσαι “μα τι άλλο θα κάνουν, τι άλλο θα σκαρφιστούν;”.

Καμιά φορά νιώθεις ότι τα έχεις δει όλα, αλλά συνειδητοποιείς ότι πάντα υπάρχει και κάτι άλλο.

Και βλέπεις τη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ είναι εκεί, ψηλά, και έχει και το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα. Βλέπεις ότι ακόμη είναι ΟΛΑ στο χέρι του.

Τόσα και τόσα του κάνουν, τόσους και τόσους συμμάχους έχουν σε όλα τα επίπεδα, κι όμως ο ΠΑΟΚ εκεί. Επτάψυχος! Και δυνατός!

Αυτό, λοιπόν, είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ. Να μείνει δυνατός. Και συγκεντρωμένος. Και συσπειρωμένος. 

Σ΄ αυτή την εποχή, που Θεοί και δαίμονες προσπαθούν με ανορθόδοξους τρόπους να τον κλονίσουν, ο ΠΑΟΚ πρέπει αφενός να παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του, που είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι και αφετέρου, να έχει σε κάθε παιχνίδι 30.000 κόσμο στο γήπεδο. Αυτή τη λάβα, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

Στο τέλος ή θα γελάσει, ή θα τους έχει ξεβρακώσει. Ή και τα δύο.