Τον κάνει γίγαντα, ακόμη και χωρίς αυτόν

Είμαστε σε μια περίοδο, που όλοι μιλάνε για μεταγραφές. Όλοι περιμένουν να δουν ποιος θα έρθει!

Η αλήθεια είναι ότι σ΄ αυτή τη φάση, τέτοιες αγωνίες δεν έχω. Μετά τα όσα βλέπουμε από το προηγούμενο καλοκαίρι, για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα έχει ΚΑΛΥΤΕΡΟ ρόστερ από πέρσι και κατά φαινόμενα θα έχει και καλύτερη ομάδα.

Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδα, να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός. Θα έρθουν καλοί, ή μάλλον πολύ καλοί παίκτες, υπάρχει μια καλή διοίκηση, υπάρχει μια ιδιοκτησία, που εγγυάται την κανονικότητα, υπάρχει ένα έξοχο τεχνικό τημ, ο περίγυρος έχει ηρεμήσει, ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Μέσα στη βδομάδα έγινε η γενική συνέλευση, προκηρύχτηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ κι όταν την καλύψει η ιδιοκτησία, το κεφάλαιο θα φτάσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι και το ποσό που θα έχει βάλει συνολικά αυτή την 7ετία, τη χρυσή 7ετία του ΠΑΟΚ, η οικογένεια Σαββίδη.

Πολλά λεφτά… Ή μάλλον, νορμάλ λεφτά, για μια ομάδα που ήταν εκεί, που ήταν το 2012 κι έφτασε να είναι εδώ που είναι το 2019.

Ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε τον ΠΑΟΚ το 2012. Ήταν φοβερή τύχη για τον ΠΑΟΚ, που αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε στο δρόμο του. Βέβαια, δεν πήγε σε τίποτα φουκαράδες και ανύπαρκτους, στον μεγάλο ΠΑΟΚ ήρθε, σε ένα μεγάλο μέγεθος.

Για τον ΠΑΟΚ, η τύχη δεν είναι απλά, που ήρθε εδώ ένας άνθρωπος, για να βάλει πολλά λεφτά.

Η τύχη είναι που ήρθε ένας άνθρωπος, για να βάλει πολλά λεφτά, αλλά όχι για πάντα!

Στις πρώτες του τοποθετήσεις, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Σαββίδης είχε πει ότι ο μεγάλος στόχος του, είναι να είναι ο ΠΑΟΚ αυτάρκης. Να φτάσει μια μέρα, που να μη χρειάζεται να τον χρηματοδοτεί κάποιος. Να αυτοχρηματοδοτείται. Αυτό θα είναι το απόλυτο σημείο εταιρικής υγείας. Και νιώθω ότι αυτό το σημείο δεν είναι πολύ μακριά.

Βέβαια, αυτάρκεια με αυτάρκεια έχει διαφορά. Αυτάρκης μπορεί να είναι κι ο Αχιλλέας Τριανδρίας στην Α’ ΕΠΣΜ, αυτάρκης μπορεί να είναι και ο Άγιαξ.

Η μεγάλη συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, είναι τον οδηγεί κοντά σε επίπεδα αυτάρκειας πολύ ψηλά, κι όχι στα χαμηλά.

Αυτάρκης θα μπορούσε να είναι ένας ΠΑΟΚ με κύκλο εργασιών 5 εκατομμύρια ευρώ, η μεγάλη μαγκιά είναι να είναι αυτάρκης με κύκλο εργασιών 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι λεφτάδες έρχονται και παρέρχονται, όταν βαρεθούν ή στερέψουν, χάνονται οι ομάδες.

Η ευτυχία του ΠΑΟΚ, είναι ότι ο άνθρωπος που ήρθε στον δρόμο του, κάνει ότι μπορεί, για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο σημείο να είναι για πάντα γίγαντας, ακόμη και χωρίς αυτόν! Έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

(FORZA 08/06)