Τουρίστας και αρπαχτή ή…

66

Τα ψέμματα κάποτε τελειώνουν και η διαιτησία του αγώνα Αστέρα – Ολυμπιακού, ίσως είναι η αφορμή για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Αυτό το καλοκαίρι, ύστερα από τις φωνές κυρίως του Αλαφούζου, και λιγότερο του ΠΑΟΚ, ο Μαρινάκης πρότεινε σε συμβούλιο της Λίγκας να φέρουν ξένο αρχιδιαιτητή, αφού δεν τους κάνουν οι Έλληνες.

Ο ξένος ήρθε, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Τι θα μπορούσε να αλλάξει; Για να αλλάξει κάτι, θα πρέπει να το θέλουν οι ομάδες. Οι “συνέταιροι” του συνεταιρισμού, της Λίγκας. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι θέλουν να αλλάξουν; Ότι θέλουν να φέρουν κόσμο στο γήπεδο; Πιστεύετε δηλαδή ότι “συνέταιρους” δεν τους βολεύει όλους αυτή τη κατάσταση;

Τι δουλειά κάνει άραγε ο Χιού Ντάλας; Ο 57χρονος Σκοτσέζος είναι εγκατεστημένος στην πατρίδα του, του έστειλαν και μια κάρτα της Nova, και κάθεται τα Σαββατοκύριακα και κάπου ανάμεσα στο Χάμιλτον – Μάδεργουελ και το Ινβερνές – Ρος Κάουντι, γυρίζει και βλέπει και Σούπερ Λίγκα.

Βλέπει, γιατί άραγε;

Ο Ντάλας είναι άσχετος με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ορίσει διαιτητές σε αγώνες. Τι μπορεί να κάνει; Να τους βαθμολογήσει; Αυτό είναι το πρόβλημα; Το ποιος θα βαθμολογήσει τους διαιτητές; Μήπως το πρόβλημα είναι ποιος θα αποδεχτεί τις βαθμολογίες των διαιτητών;

Όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει ότι ο Χιού Ντάλας δεν είναι τίποτα άλλο από την βιτρίνα, που ωραιοποιεί (;) μια παντελής αρρωστημένη και διαστροφική κατάσταση.

Είναι ένα έξοδο που αποφάσισε να κάνει η Λίγκα (150-200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο) για να δώσει άλλοθι και κάλυψη – απόκρυψη σε μία αστεία κατάσταση, που σκοτώνει το ποδόσφαιρο.

Ο Ντάλας είδε και τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακο και στο gazzetta.gr που τον βρήκε στο σπίτι του στη Σκοτία, είπε ότι τα είδε όλα και θα έρθει στην Ελλάδα για τα περαιτέρω.

“Έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Super League και έχω διαμορφώσει άποψη. Έχω δει τι έχει συμβεί. Θα μου επιτρέψεις όμως να μην κάνω κάποιο σχόλιο. Γνωρίζω πως υπάρχουν παράπονα από ομάδες. Δουλειά μου είναι να ενημερώνω την ΕΠΟ και αυτό θα κάνω. Θα ταξιδέψω στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου και θα έχω συναντήσεις σχετικές με αυτά τα θέματα. Στην παρούσα φάση παρότι όπως προείπα παρακολούθησα τους αγώνες, δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο” είπε ο Σκοτσέζος στο gazzetta.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, είναι μια ευκαιρία να δούμε αν μπήκε σ΄ αυτό το τριπάκι για να κάνει κάτι ή αποδέχτηκε απλώς να παίξει τον ρόλο του τουρίστα, δίνοντας άλλοθι σ΄αυτούς που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, κάνοντας μια αρπαχτή.

Θα δούμε, λοιπόν, τι θα εισηγηθεί ο Ντάλας όταν έρθει, αλλά και αν θα υλοποιηθούν οι εισηγήσεις του.

Αν και, κανονικά δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει τον Ντάλας για τα… περαιτέρω.

Κανονικά, από το βράδυ του Σαββάτου, ο Ηλίας Σπάθας και οι… βοηθοί του, θα έπρεπε να έχουν παραδώσει ήδη τα εργαλεία τους (σφυρίχτρες, σημαιάκια, σήματα ΦΙΦΑ κλπ) και να έχουν πάει στα σπίτια τους. Αυτό θα είχε συμβεί, αν το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν παιχνίδι της ΟΥΕΦΑ.

Αλλά θα μου πείτε, ο Σπάθας τα εργαλεία του θα έπρεπε να τα έχει παραδώσει κανονικά από το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2010, για τους έχοντες ασθενή μνήμη.

Εν πάση περιπτώσει, έχουμε το πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο, που επιλέγουμε να έχουμε.

Για την ακρίβεια, έχουμε το ποδόσφαιρο που η Λίγκα, δηλαδή οι 18 ομάδες, επιλέγουν να έχουμε. Έχουμε και το πρωτάθλημα, που η κυβέρνηση επιλέγει να έχουμε. Παρακολουθεί κι η πολιτική ηγεσία, αμέτοχη, αυτή τη γελοιότητα, χωρίς να παρεμβαίνει.

Ο αρμόδιος υπουργός, το μόνο για το οποίο παρεμβαίνει, είναι για να απαγορεύσει την μετακίνηση οπαδών του Εργοτέλη στα Χανιά και του Καρπενησίου στο Αγρίνιο.

Αυτοδιοίκητο, θα πει κανείς.

Ναι, αυτοδιοίκητο, αλλά αφού είναι έτσι, ας εφαρμοστούν απλά οι νόμοι. Για τους πλαστογράφους δημοσίων εγγράφων, αλλά και τις ανώνυμες εταιρίες που χρωστούν.

Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, κάνει ένα διάλειμμα και συνεχίζει να υφίσταται, μόλις ο κάθε υπουργός, για να εξυπηρετήσει την πελατεία του, περνάει σε νομοσχέδιο μαζί με τις τσιπούρες ιχθυοτροφείου, και μια τροπολογία για να συνεχίσει να χρωστά χωρίς πρόβλημα η ομάδα της γειτονιάς του.