Το περσινό, ήταν ένας περίπατος στο λιβάδι

Ένας μικρός χαμός έγινε αυτή τη βδομάδα με την Εθνική και τον Αναστασιάδη. Τους έπιασε, λέτε, ξαφνικά όλους ο πόνος για μια ομάδα, για την οποία συνήθως δεν ενδιαφέρεται κανείς;

Δύσκολα…

Βλέποντας κανείς τι ακολούθησε, καταλαβαίνει ότι το πραγματικό τους πρόβλημα, δεν είναι ούτε η Εθνική, ούτε ο ίδιος ο Αθανασιάδης.

Το πραγματικό τους πρόβλημα, είναι ο Γραμμένος και φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όλοι αυτοί που ξαφνικά ξεσηκώθηκαν για την Εθνική, είναι αυτοί που χρεώνουν τον Αναστασιάδη και τον Γραμμένο στον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη. Χτυπώντας, λοιπόν, τους πρώτους, χτυπούν τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του.

Κι αυτοί, βεβαίως, δεν είναι μόνο στην κόκκινη πλευρά του λόφου, που βρίσκουν άλλη μια αφορμή, να ειρωνευτούν την… εξυγίανση. Είναι αυτοί οι οπαδοί των Σαρρηγκιρτζίκηδων, που ξέχασαν ότι οι δικοί τους είδαν διαλύσει όχι μόνο την Εθνική, αλλά και το ποδόσφαιρο το ίδιο. Η παρακμή που ζει το ποδόσφαιρό μας, με τα άδεια γήπεδα, το περιορισμένο ενδιαφέρον, τις στραγγαλισμένες οικονομικά ομάδες, σ΄ αυτούς οφείλεται, εν πολλοίς.

Αυτοί, που χτυπούν Αναστασιάδη και Γραμμένο για να χτυπήσουν ΠΑΟΚ και Σαββίδη, είναι και στην κίτρινη πλευρά του λόφου. Σ΄ αυτούς, δηλαδή, που υπερψήφισαν πριν από λίγους μήνες την πρόσληψη Αναστασιάδη. Ομόφωνη ήταν η απόφαση. Αυτοί τώρα, προσπαθούν είτε να γελοιοποιήσουν (οι «εξωτερικοί»), είτε να πιέσουν (οι «εσωτερικοί») τον Γραμμένο να αλλάξει άμεσα προπονητή. Κατά βάθος, θέλουν να αποδομήσουν τον Γραμμένο. Θα προτιμούσαν κάποιον πρόεδρο της επιρροής τους στην Ομοσπονδία.

Όλα αυτά, που συμβαίνουν, είναι απλά ένα δείγμα αυτών, που έρχεται!

Το θέμα δεν είναι φυσικά η Εθνική, είναι το πρωτάθλημα και τα συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει ο καθένας.

Το θέμα Αναστασιάδης – Εθνική, είναι απλά μια ένδειξη για τον «πόλεμο», που είναι προ των πυλών, για την εξουσία στο ποδόσφαιρο. Για να περάσουν όλοι το δικό τους, να ανατρέψουν την (στο μέτρο του δυνατού) κανονικότητα, η οποία κανονικότητα, οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Αρχίζει σύντομα ένα «πόλεμος» για τον έλεγχο της ΕΠΟ, ενόψει των εκλογών την άλλη χρονιά, ένας «πόλεμος» για τη διαιτησία, για την αποπομπή του Περέιρα, που προφανώς δεν είναι βολικός, για τον περιορισμό των ξένων διαιτητών, που δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν, για να καθυστερήσει ακόμη λίγο το VAR, να μη χαθεί η ομορφιά του ποδοσφαίρου, με το ανθρώπινο λάθος.

Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, θα είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο για πρώτη φορά, ο ΠΑΟΚ θα τους έχει ΦΑΝΕΡΑ όλους απέναντί του.

Μπροστά στο επόμενο πρωτάθλημα, κάτι μου λέει ότι αυτό που τελείωσε πριν ένα μήνα, ήταν ένας περίπατος στο λιβάδι.