Δυο λόγια για μια μαγική εικόνα

Μετά από ένα παιχνίδι σαν κι αυτό που είδαμε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, η απορία όλων δεν θα μπορούσε παρά να είναι η ίδια : Πως είναι δυνατόν αυτός ο ΠΑΟΚ, που έπαιξε την ΑΕΚ σαν τη γάτα με το ποντίκι, να μην κέρδισε αυτό το παιχνίδι και να έμεινε στην ισοπαλία;

Με την εικόνα του παιχνιδιού που είδαμε, η ισοπαλία θα πρέπει να κάνει την ΑΕΚ να νιώθει χαρούμενη και τον ΠΑΟΚ να τα βάζει με την τύχη του. Κι όχι μόνο για την τελευταία, κραυγαλαία ευκαιρία, που κατάφεραν να χάσουν ο Τσόλακ κι ο Σφιντέρσκι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, η κατοχή ήταν περίπου στο 70-30 υπέρ του, έφτιαξε δέκα φάσεις για γκολ, μετρημένες μία προς μία, του ακυρώθηκε ένα γκολ και θα μπορούσε να έχει πάρει κι ένα πέναλτι και πήρε μόλις έναν βαθμό, απέναντι σε μια ΑΕΚ, που έκανε μια αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε, και άλλη μια επίθεση στο δεύτερο, με τον Αλμπάνη να εκμεταλλεύται μια λάθος αντίδραση του Ίνγκασον και να πασάρει στην περιοχή.

Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να κερδίσει το παιχνίδι και να πείσει, βεβαίως, ότι ως ομάδα έχει μια εξέλιξη, που μόνο άσχετοι με το ποδόσφαιρο δε βλέπουν.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει, διότι είχε κακή τελική προσπάθεια. Ο Μπίσεσβαρ, ο Μάτος, ο Γιαννούλης, ο Τσόλακ δυο φορές κι ο Σφιντέρσκι άλλες δύο, έχουν όλη την εστία μπροστά τους και κάνουν κακό τελείωμα. Κυρίως ο Τσόλακ, που είναι ένας φορ περιοχής, είναι ένα θέμα, διότι μέσα στις φάσεις βρέθηκε και πάλι, αλλά τα τελειώματά του ήταν κακά. Αυτός μάλλον χρειάζεται ένα γκολ να πάρει μπρος. Δεν γίνεται να τα χάνει αυτά συνέχεια.

Και σε μια βραδιά, που το αποτέλεσμα δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να σταθούμε και στο πως δέχτηκε το γκολ στην μοναδική επίθεση της ΑΕΚ κατά μέτωπον προς την περιοχή του. Οι χαφ του ΠΑΟΚ δεν διάβασαν καλά τη φάση και τους ξέφυγε ο Τάνκοβιτς, ο δε Βαρέλα έκανε λάθος βήμα προς τα πίσω από κακό διάβασμα της φάσης επίσης, και έχασε τον Ανσαριφάρντ.

Εν πάση περιπτώσει, αν αφήσει κανείς στην άκρη τους χαμένους βαθμούς, σε ένα πρωτάθλημα, που ο φαταουλισμός της τελευταίας 20ετίας κάνει τις απώλειες βαθμών των μεγάλων ομάδων να φαίνονται αφύσικες, δεν μπορεί παρά να μην εστιάσει στα καλά, που υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ είναι πια μια νέα και ωραία ομάδα, που προσπαθεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο με παίκτες, που έχουν πολλή ποιότητα και σίγουρα χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμη να βρεθούν.