Ησυχία, τάξη και ασφάλεια

91

Κοντεύουμε στα μέσα του Οκτώβρη και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, έχει δώσει τουλάχιστον έναν αγώνα σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει στη φετινή περίοδο.

Πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, με μια νίκη και μια ήττα στους ομίλους του Europa League και μια ήττα στον όμιλο του κυπέλλου. Μια ομάδα η οποία έτυχε τεράστιας αμφισβήτησης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μιας και η έλλειψη ”μεγάλων ονομάτων” στο τραπέζι της μεταγραφικής διαδικασίας, έδινε την εντύπωση πως μια αποτυχημένη χρονιά είναι προ των πυλών.

Τελικά τα ονόματα δεν κάνουν τις ομάδες και τα συμπεράσματα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και όχι μέσω των άρθρων και των θεωρητικών φιλοσοφιών. Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δείχνει μια εκρηκτική διάθεση να αποζημιώσει τον κόσμο με την αγωνιστικότητα και τη θέλησή της, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Η καλή αρχή και οι ήττες χωρίς σοβαρές συνέπειες, δίνουν στον κόσμο την ελπίδα πως κάτι καλό μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η συγκεκριμένη ομάδα, έχει την μικρότερη στήριξη απ’ όλες τις άλλες των τελευταίων ετών. Ο προπονητής, δεν έχει ούτε χρόνο προσαρμογής, ούτε θα του προσφερθεί κανένα άλλοθι σε περίπτωση αποτυχίας. Είναι υποχρεωμένος να πετύχει έτσι κι αλλιώς.

Η τύχη του Άγγελου Αναστασιάδη και της ομαδάς του, είναι μια αναγκαιότητα για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων, ώστε να πειστεί ο κόσμος για την αξία και τις ικανότητές της. Με πληθώρα Ελλήνων παικτών, με εξαιρετικής ποιότητας νέους παίκτες, μ’ έναν ιδιόμορφο προπονητή κι έναν άκρως απαιτητικό και περίεργο κόσμο, μια Τούμπα μισογεμάτη, με την αρνητική ενέργεια να αιωρείται, η επιτυχία θα έχει τη δική της μεγάλη αξία.

Αν αναλογιστούμε πως είναι μια καινούρια ομάδα που τώρα φτιάχνεται και είναι υποχρέωση όλων να τη στηρίξουν, να της προσφέρουν θετική ενέργεια και τον χρόνο που είναι αναγκαίος, δείχνει πως θα μας προσφέρει συναρπαστικές κι ευχάριστες στιγμές.

Αυτά, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο είναι και το κυρίαρχο.

Στα διοικητικά και στα εξωαγωνιστικά, η συνήθεια και η αναγκαιότητα της άμεσης εμπλοκής του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, φέρνει μια πίεση ,ιδιαίτερα στον καινούριο πρόεδρο , ο οποίος είναι αναγκασμένος να μάθει γρήγορα, να χτίσει και να εξάγει μια φιλοσοφία που να ταιριάζει στη μεγάλη δύναμη του συλλόγου, που είναι ο κόσμος του.

Στο νοικοκύρη ΠΑΟΚ, οι ακραίες αντιδράσεις και οι τακτικές του παρελθόντος δεν έχουν θέση κι άμεσα ο κόσμος θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σε καινούριες απαιτήσεις. Να στηρίξει και να βοηθήσει την προσπάθεια και το σκεπτικό της νέας τάξης πραγμάτων στον ΠΑΟΚ και να μάθει να κρίνει εκ του αποτελέσματος, έχοντας την ανάλογη υπομονή και καλοπροαίρετη διάθεση.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο ήρθε η ώρα να φτάσει στο τέλος, είναι η υπόθεση των χρεών. Ευχή όλων, είναι προσωπικά ο κ. Σαββίδης αλλά και όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, να μην υποπέσουν στο λάθος των υποσχέσεων και να αλλάξουν ρότα, απαιτώντας εδώ και τώρα τη λύση.

Ο φύλακας άγγελος του συλλόγου, η ασπίδα και το δόρυ του, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, να αφήσουν πίσω τις ασήμαντες διαφορές , να επανέλθει η ενότητα και να ξαναεμφανιστεί η τεράστια δυναμική του και η ανελέητη βοήθεια και προστασία που προσφέρει διαχρονικά .

Η σχέση του νέου ΠΑΟΚ με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να αλλάξει ρότα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο σεβασμός προς το σύλλογο και τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν, πρέπει να είναι αυστηρά απαιτητικός, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Τα παραδείγματα των γενίτσαρων και των θεωρητικών φιλοσόφων της γκρίνιας, της μουρμούρας και της απαξίωσης, ήρθε η ώρα να πάρουν ένα τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι νοικοκύρης, είναι υγιής και το μέλλον του ανήκει.

Η ενότητα του κόσμου του, η αγάπη για την ομάδα, είναι συστατικά που χωρίς καμιά αμφισβήτηση, θα βοηθήσουν για να έχουμε επιτέλους τον ΠΑΟΚ που όλοι ονειρεύονται.

Υ.Γ.1. Η μετατροπή ενός απλού μπλοκαρίσματος της μπάλας σε μια εντυπωσιακή απόκρουση, έχει αφήσει στάσιμους πολλούς τερματοφύλακες….

Υ.Γ.2. Το όραμα του Ζαγοράκη και των συνεργατών του για τις ακαδημίες της ομάδας και το μεγάλο βάρος που δόθηκε σ’ αυτές τα προηγούμενα χρόνια, τώρα πια φαίνεται στην πράξη με της εξαιρετικής ποιότητας ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Άλλη μια μεγάλη δικαίωση για το μουγγοθόδωρο και δεν είναι η τελευταία.

Υ.Γ.3. Αν είναι δυνατόν, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις να κρατάνε στάσιμο, χωρίς ρόλο, χωρίς παρεμβατικότητα και χωρίς καμιά ουσία το συνδεσμιακό κίνημα.

Υ.Γ.4. Στην υπόθεση των τηλεφωνικών συνομιλιών που αφορούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και να μην απαιτήσει την απόλυτη διαλεύκανσή της, με οποιοδήποτε κόστος.