Και στο τέλος κερδίζουν αυτοί…

28

Ένας… κοντός έστειλε τους Γερμανούς στα ύψη! Ο Μάριο Γκέτσε ήταν η χρυσή αλλαγή του Γιόαχιμ Λεβ και με ένα φανταστικό γκολ στο 113′, ξεκλείδωσε τον τελικό και έχρισε παγκοσμια πρωταθλήτρια την Γερμανία, η οποία έβαλε και το 4ο αστέρι στη φανέλα της…

Σ’ έναν κακό ποιοτικά τελικό, κέρδισε η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, με την πιο σταθερή και καλή απόδοση.

Οι Αργεντινοί μπορούν να νιώθουν πίκρα, άγγιξαν το γκολ, με τον Ιγκουάν στο ξεκίνημα του αγώνα, και δημιούργησαν κάποιες μικροευκαιρίες.

Μικροευκαιρίες είχαν και οι Γερμανοί, που είχαν και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χόβεντες.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 113′, με τον Σούρλε να κάνει την κούρσα από τα αριστερά, να βγάλει μια ωραία σέντρα, και τον Γκέτσε, που είχε μπει ως αλλαγή στο 88′ αντί του Κλόζε, να στοπάρει και να εκτελεί έξοχα τον Ρομέρο. Ήταν το γκολ, που έκρινε τον τελικό.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καλά για τους Γερμανούς, οι οποίοι έχασαν τον Κεντίρα στο ζέσταμα με θλάση στους προσαγωγούς. Στη θέση του ξεκίνησε ο Κράμερ, ο οποίος έφυγε από το παιχνίδι στο 31’΄με διάσειση και στη θέση του μπήκε ο Σούρλε!

ΓΚΟΛ : 113′ Σούρλε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μποάτενγκ, Χόβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (31′ Σούρλε), Κρόος, Οζίλ (120′ Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88′ Γκέτσε).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (46′ Αγουέρο), Πέρεζ (86′ Γκάγκο), Μέσι, Ιγκουαίν (77′ Παλάσιο).