Μπορεί και με μικρό ρόστερ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται από το καλοκαίρι για την επιλογή του ΠΑΟΚ να μπει στη σεζόν μ΄ αυτό το ρόστερ. Κάποια στιγμή, ο ΠΑΟΚ “κλάταρε” έχασε βαθμούς, που δεν θα έχανε στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι το μειωμένο ρόστερ του, αλλά τα χαρακτηριστικά του μειωμένου ρόστερ του.

Επιτυχία, μπορεί να έχει κανείς και με μικρό ρόστερ. Και επιτυχία έχει η Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ, που κάνει εξαιρετική σεζόν, συνεχίζει στην Ευρώπη και είναι σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ στην Μπουντεσλίγκα, σ΄ ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Κι όμως, η Γκλάντμπαχ έχει βγάλει τη μισή σεζόν χρησιμοποιώντας μόλις 18 παίκτες! Ο προπονητής της, Λουσιέν Φαβρ, αντιμετώπισε το πρόβλημα του μικρού ρόστερ με εκτεταμένο ροτέισον. Ποτέ, η Γκλάντμπαχ δεν έπαιξε με περισσότερους από 6 ίδιους παίκτες στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, και γι΄ αυτό “κλάταρε”, είναι πως το ρόστερ του δεν αποτελείται από “αθλητικούς” τύπους και είναι πια ξεκάθαρο πως η διαχείρισή του, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Οι περισσότεροι, είναι παίκτες ταλαιπωρημένοι, κάποιοι προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να παίξουν σε υψηλό τέμπο κι έχουν πνευμόνια. Ο Κάτσε είναι ένας, πόσοι άλλοι υπάρχουν;

Το μείζον πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι τα “παρωχημένα” χαρακτηριστικά του ρόστερ του κι αυτό το είδαμε στα παιχνίδια με την Γκινγκάμπ. Μια μέτρια γαλλική ομάδα, με στεγνούς και αθλητικούς παίκτες, κέρδισε εύκολα μέσα – έξω τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κάθε ομάδα, που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημά της, αλλά και στο επίπεδο που συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, πρέπει να χτίσει μια ομάδα, που θα μπορεί να παίξει σε υψηλό τέμπο, με παίκτες – αθλητές.

Έχει ενδιαφέρον, να δούμε τις επιλογές,που θα γίνουν τον Ιανουάριο…

Ο Ρατς κι ο Μακ είναι καλοί παίκτες, ο Γκολάσα το ίδιο, ο Παπαδόπουλος επίσης. Όσο ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώνει και θα διεκδικεί περισσότερα πράγματα, η ποιότητα θα πρέπει να συνδυάζεται με τα πνευμόνια και την ταχύτητα, που ακόμη ΔΕΝ συνδυάζεται. Όταν αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν, ο κάθε ΠΑΟΚ θα μπορεί να παίζει σε βάθος χρόνου, τόσο άγρια, όσο έπαιζε στην αρχή της σεζόν.

Όσο αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, οι ομάδες μένουν στάσιμες…