Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

15
Χαλάει ο καιρός αυτό το διήμερο και αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, σήμερα και αύριο…

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 6/8 στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε περιοχές της Κρήτης, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και απαιτείται αυξημένη προσοχή στις δραστηριότητες την ύπαιθρο λόγω της αναμενόμενης κεραυνικής δραστηριότητας. Καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Την Πέμπτη 7/8 τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στα ηπειρωτικά, αλλά βροχές και καταιγίδες αναμένονται επίσης και στην περιοχή του Αιγαίου. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στις θαλάσσιες δραστηριότητες από τοπικά μπουρίνια που πιθανόν να εκδηλωθούν.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.