«Ήταν εξαφανισμένος ο Κόκε»

Για την είδηση της σύλληψης του Σέρχιο Κόκε στην Ισπανία, μίλησε ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας «Malaga Hoy», Χοσέ Μανουέλ Ολίας, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Η κοινωνία της Μάλαγα είναι σοκαρισμένη από τη σύλληψη του Σέρχιο Κόκε και τη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, η ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης (Maskoke) δημιουργεί την αίσθηση ότι ο Κόκε έχει ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Δεν έχουμε επιπλέον πληροφορίες, ξέρουμε όμως ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι στο ξεκίνημά της. Ήδη κατασχέθηκε ένας τόνος χασίς και όπλα σε τρεις πόλης της Ανδαλουσίας, στη Σεβίλλη, τη Μάλαγα και τη Γρανάδα. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ακριβής έκταση της επιχείρησης, έχουμε όμως την πληροφορία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα στάδια της επιχείρησης».

Σχετικά με τις φήμες για συμμετοχή και του αδερφού του στο κύκλωμα: «Ο Κόκε συνελήφθη μεταξύ 20 ατόμων για συμμετοχή στο κύκλωμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι μεταξύ αυτών είναι και ο αδερφός του. Μιλήσαμε με άνθρωπο της οικογένειάς του, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, ήταν κι αυτός σοκαρισμένος όπως και η κοινωνία της Μάλαγα».

Για την ζωή του Κόκε στην Ισπανία: «Το τελευταίο διάστημα, ο Κόκε ασχολούνταν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που έχει στη Μάλαγα, μια παμπ αλλά κι ένα εστιατόριο. Γενικώς όμως ήταν εξαφανισμένος και δεν είχε πολλές δημόσιες παρουσίες. Ήταν λίγες οι φορές που τον είδε κανείς είτε σε κεντρικούς δρόμους της Μάλαγα είτε στους αγώνες της ομάδας» σημείωσε ο Ολίας.