Επινόησαν κι άλλο χαράτσι!

21

Πραγματικά, ώρες – ώρες, η κυβέρνηση είναι απίστευτη, καθώς βγάζει λαγούς από το καπέλο, προκειμένου να βάλει βαθιά στην τσέπη του πολίτη το χέρι και να πάρει ότι βρει.

Από αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου, ένα νέο χαράτσι μπαίνει στη ζωή μας! Είναι το χαράτσι… υγραεριοκίνησης, καθώς όποιος θα πάει να δηλώσει από αύριο την μετατροπή του αυτοκινήτου του, θα πληρώνει 75 ευρώ! Λογική δεν έχει αυτό το χαράτσι, είναι απλά μία ακόμη φοροεισπρακτική επινόηση…

Το ρεπορτάζ είναι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη, που αποκάλυψε το θέμα…

Με χαράτσι 75 ευρώ θα επιβαρύνονται όσοι οδηγοί εγκατέστησαν στο αυτοκίνητό τους υγραεριοκίνηση.

Η επιβάρυνση αφορά όσους δηλώσουν από εδώ και πέρα την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στις διευθύνσεις συγκοινωνίων.

Μέχρι σήμερα η διαδικασία ήταν δωρεάν. Το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να βάλει το χαράτσι στο τέλος αδείας. Με εγκύκλιό του στις 25 Ιουνίου ζήτησε από όλες τις περιφέρειες να το εισπράττουν.

Όπως δήλωσε στο ΡΘ πηγή από την διεύθυνση συγκοινωνία, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Διαύγεια απήυθυνε ερώτημα προς το υπουργείο υποδομών.

«Για τον λόγο αυτό ήμασταν η μόνη περιφέρεια που δεν εισέπραττε τα 75 ευρώ, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες. Με το ερώτημά μας στο υπουργείο υποστηρίζαμε ότι η υγραεριοκίνηση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Χθές το υπουργείο μας απάντησε ότι πρέπει να εισπράτουμε τα 75 ευρώ», ανέφερε η ίδια πηγή στο ΡΘ.