Εσπευσμένα ΜΑΤ στην Κω

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αναχώρησαν εσπευσμένα το απόγευμα της Τρίτης από την Αθήνα για την Κω, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, με εντολή της ηγεσίας της Αστυνομίας, για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η Κως βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια μεταναστευτική κρίση.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση, και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κω και τους δρόμους της πόλης, καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφα τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχτηκε να συγκεντρωθούν, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους μετανάστες.

Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας αντιδράσεις, σε συνδυασμό και με το χτεσινό περιστατικό, στο οποίο αστυνομικός χαστούκισε μετανάστη. απειλώντας τον με μαχαίρι.

πηγή: in.gr