Ζήτησε εξαίρεση και ο τρίτος ανακριτής της υπόθεσης Noor 1!

Την εξαίρεση του ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής στην υπόθεση του Noor One, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open», κάτι που σημαίνει και νέα καθυστέρηση στην εξέλιξη της υπόθεσης!

Συγκεκριμένα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, τον Μάρτιο του 2018, τη δικογραφία ανέλαβε η ανακρίτρια Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία λίγους μήνες αργότερα ζήτησε να μετατεθεί από τον Πειραιά στην Αθήνα.

Τη διαδέχτηκε η ανακρίτρια Καλλιόπη – Ιωάννα Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Η.Π.Α.

Ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννης Μαλλούχος ανέθεσε την υπόθεση του ναρκοπλοίου στον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο. Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε αίτημα αποχής διότι τυγχάνει υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Στο αίτημά του ο ανακριτής αναφέρεται σε «κακεντρεχή σχόλια» που έγιναν για τον πατέρα του επειδή είναι Ολυμπιακός και διάφοροι παράγοντες και δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι την περίοδο της θητείας του ευνοούσε με τις αποφάσεις του τη συγκεκριμένη ομάδα.

Ο κ. Πετρόπουλος προβάλλει «λόγους ευπρέπειας» και «υπόνοια μεροληψίας» για να στηρίξει το αίτημα εξαίρεσής του, το οποίο θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της Μαρίας Σκουλάξινου.

Πάντως, ήδη η εισαγγελέας Κατερίνα Μπαρτζάκλη εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος Πετρόπουλου, με την αιτιολογία ότι ο πατέρας του είναι τρίτο πρόσωπο και ότι η δικογραφία δεν είναι ποδοσφαιρική.